Thor Möger: Jeg har ikke spillet dobbeltspil

Skatteministeren afviser, at have sagt én ting til baglandet og ageret anderledes internt i regeringen.

Skatteminister Thor Möger. Foto: Finn Frandsen
Skatteminister Thor Möger. Foto: Finn Frandsen

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) mener ikke, at han har ført sine partifæller i baglandet bag lyset i forhold til skatteaftalen, som betyder, at dagpenge- og kontanthjælpsydelserne i fremtiden vil stige langsommere end ellers aftalt.

Det fastslår ministeren, efter at Jylland-Posten søndag skriver, at skatteministeren ellers har fortalt SF-baglandet, at den "sværeste prioritering" for SF "utvivlsomt" var det pågældende indgreb.

Men ifølge avisen så oplevede de andre regeringspartier på ingen måde, at han forsøgte at kæmpe imod indgrebet.

- Jeg mener ikke, at jeg har ført noget dobbeltspil, tværtimod, siger han til TV2 News.

Læs også: A

Se også: Avis: Möger fanget i dobbeltspil om skat

- Jeg har et billede af både mig selv, SF og regeringen som nogle, der er meget optaget af, at personer med de laveste lønninger skal have et løft, siger han.

Han slår fast, at SF "har insisteret på at gøre rum til de fattigste folkepensionister og førtidspensionister på de laveste satser".

- Men man må nogle gange træffe svære valg, og et af de svære valg - men som jeg synes er forsvarligt - er at kontanthjælp og dagpenge stiger langsommere fra 2016 og frem, siger han.

Den langsommere stigning af de to ydelser bidrager med tre milliarder kroner til reformen, som under stort politisk tumult blev indgået i juni mellem regeringen, Venstre og Konservative, mens Enhedslisten blev sat ud på sidelinjen efter et langt forhandlingsforløb.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen