Metalformand til metalformand: Hold nu din kæft!

- Flyt over til de kristelige, hvor du hører til, lyder opfordringen fra Metal i Vejle til deres egen mekanikerformand

Formanden for Metals mekanikerklub i Vejle, Jens Vindelev Mortensen, får serveret en øl på Vejlegården. (Foto: Torben Glyum)
Formanden for Metals mekanikerklub i Vejle, Jens Vindelev Mortensen, får serveret en øl på Vejlegården. (Foto: Torben Glyum)

Den lokale Metal-boss i Vejle, John Rasmussen, går nu i åben krig med en af sine egne tillidsfolk.

Vejles Metal-formand er chokeret, overrasket og rasende over, at en af hans nærmeste kammerater i den lokale fagforening - formand for mekanikerklubben Jens Vindelev Mortensen - har dristet sig til åbent at kritisere den meget omtalte konflikt, som fagbevægelsen kører mod restaurant Vejlegården.

Læs også:

Se også: Rød fagboss holder fadølsfest på Vejlegården

- Hvad? Bliver han ved med at kæfte op, lyder det vrissent fra John Rasmussen, da ekstrabladet.dk ringer til ham torsdag formiddag.Han siger i hvert fald til Ekstra Bladet i dag, at konflikten er en skandale, fordi man kører hårdt på en lille mand, og at mange af Jeres egne medlemmer ikke kan forstå, hvad konflikten går ud på. Hvad er din kommentar til det?

- Jeg tager helt klart afstand til de udtalelser. Han har åbenbart ikke overholdt den aftale, vi havde, om at han skulle holde sin kæft. Det lyder som om, han gerne vil over på den anden side. Og han kan jo bare melde sig ud med det samme. Og så gå over til Krifa (Den Kristelige Fagbevægelse, Red), siger John Rasmussen.

Den lokale Metal-boss har tidligere været i kamp med formanden for Metals egen mekanikerklub, Jens Mortensen. Mekanikerformanden valgte nemlig at holde sin 50 års fødselsdag på Vejlegården for en måneds tid siden, netop som fagbevægelsens konflikt mod restauranten eskalerede.

Læs også:

Se også: Krifa vil også til kransekage på Vejlegården

- Vi kan simpelthen ikke leve med den interessekonflikt. Han hører ganske enkelt ikke til i Metal. Så jeg vil gerne - igen - opfordre ham meget til at søge over i Krifa. Det er jo der han hører til.

Men han mener jo bare noget andet end dig i den konkrete konflikt. Det lyder som om, I ikke har særlig højt til loftet i Dansk Metal?

- Vi har meget højt til loftet. Men vi taler om noget grundlæggende, der truer hele den danske model på arbejdsmarkedet. Det handler ikke bare om en lille mand på en restaurant, han er jo en brik i et spil, hvor store pengeinteresser forsøger at nedbryde den danske model. Og hvis en af vores Metalfolk – som endda har en tillidspost som formand for mekanikerklubben – taler imod den holdning, så kan vi simpelthen ikke tillade det.

3F-formand er ikke overraskende skuffet over Jens Mortensens fest på Vejlegården. Han understreger, at blokaden fortsætter - uanset hvad en enkelt Metal-formand måtte mene.

- Det viser jo bare, at han totalt har misforstået, hvorfor vi skrider til handling, som vi gør, siger Poul Erik Skov Christensen til ekstrabladet.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen