V vakler om EM boykot

Næstformand Kristian Jensen opfordrer danske politikere til at føre kritisk dialog om menneskerettigheder, hvis de rejser til EM i Urkaine - mens andre V politikere går ind for boykot

Venstres næstformand Kristian Jensen ønsker ingen boykot af EM i Ukraine (Foto: Thomas Sjørup)
Venstres næstformand Kristian Jensen ønsker ingen boykot af EM i Ukraine (Foto: Thomas Sjørup)

Hvis danske politikkere rejser til Ukraine for at se Danmarks tre indlende kampe under EM-slutrunden i næste måned, skal de føre en kritisk dialog med de ukrainske politikkere om menneskerettigheder.

Det mener Venstres næstformand Kristian Jensen.

- Mine partifæller Søren Pind og Lykke Friis har meddelt, at de ikke vil rejse til Ukraine, og de opfordrer andre politikkere til at blive hjemme.

- Jeg siger, at der ikke er rejsetvang. Folk må selv bestemme, om de vil rejse.

- Situationen omkring EM i Ukraine minder om den samme som forud for OL i Beijing i Kina.

- Dengang blev der også talt om, at danske politikkere skulle blive hjemme, men politikkerne rejste alligevel, selv om de vidste, at kineserne ikke overholdt menneskerettighederne, siger Kristian Jensen til ekstrabladet.dk.

Han bliver bakket op at sin partifælle, regionsofrmand i region Syd, Carl Holst.

Kulturminister Uffe Elbæk (R) vil afvente sine europæiske kollegers holdning, inden han tager stilling til, om han vil rejse til Ukraine for at se det danske landshold.

Tysklands kansler Angela Merkel har skærpet tonen over for de ukrainske ledere. Hun kræver, at den tidligere ukrainske premierminister Julia Timosjenko bliver løslandt, før tyske toppolitikkere vil rejse til landet for bl.a. at se Tyskland mod Danmark.0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere