Pind: Bødskov vil lempe udlændingepolitik

Tidligere integrationsminister beskylder justitsministeren for at lempe udlændingeregel uden at indrømme det.

Søren Pind (V), tidligere integrationsminister, beskylder justitsminister Morten Bødskov (S) for at ville lempe reglerne om udvisning af kriminelle udlændinge.

Pind henviser til et brev, som Bødskov har skrevet til EU-kommissær Viviane Reding, som er bekymret over, om de danske regler er for hårde.

- I det brev skriver Bødskov, at han ud fra et politisk synspunkt er enig med hende, siger Pind.

- Her er det første gang i flere år, at man hører en socialdemokrat sige, at han er enig i, at der skal være en blødere udlændingepolitik ud fra et politisk perspektiv, siger Pind.

Den tidligere regering indførte, at kriminelle udlændinge skulle udvises, medmindre internationale konventioner "med sikkerhed" forhindrede det.

Bødskov vil fjerne "med sikkerhed", da EU-Kommissionen er bekymret over ordene. De kan give indtryk af, at der skal en stor overtrædelse af konventioner til, før Danmark vil følge konventionerne.

Til danske medier har justitsministeren sagt, at ændringen ikke får betydning. Den udtalelse undrer kommissionen.

Pind mener, at han og justitskommissær Viviane Reding er enige om, at reglen har betydning.

- Hun synes, at reglen er uhensigtsmæssig, og hun er bekymret for den. Jeg synes tværtimod, at det er en fremragende regel, siger Pind.

Han mener ikke, at der noget juridisk problem med den danske regel.

- Der er ikke kommet nogen dokumentation for, at det her skulle være i strid med EU-lovgivningen. Jeg har ikke set den. Og Bødskov har ikke været ved Folketinget og sige, at der skulle være et sådan problem, siger Pind.

En talsmand for kommissær Reding siger lørdag til Politiken, at kommissionen vil kontrollere, om ændringen i den danske regel stemmer med EU's lovgivning.

Hertil siger Pind:

- Man skal huske, at kommissærer også er politikere. Der er nogen i Den Europæiske Union har et problem med den danske udlændinge- og integrationspolitik. Det er jeg bekendt med.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere