R: Nej til at skære i SU til de yngste

De Radikale afviser til V-forslag om at lave SU-klippekort til de yngste for at begrænse dobbeltuddannelser

Regeringspartiet De Radikale vil ikke skære i uddannelsesstøtten til de yngste studerende for at undgå dobbeltuddannelser blandt de unge.

Det siger den radikale uddannelsesordfører, Lotte Rod om forslaget, der kommer fra Venstre.

- Det er en dårlig idé, synes jeg. Vi skal løse problemet ved roden og ikke prøve at lave en lappeløsning. Jeg tror, vi først og fremmest skal styrke vejledningen, for de mange dobbeltuddannelser er udtryk for, at de unge er i tvivl om, hvad de skal, siger hun.

Venstres forskningsordfører, Esben Lunde Larsen, foreslår onsdag i MetroXpress, at der sættes en grænse for den SU, som unge på ungdomsuddannelser kan få.

Alt for mange tager mere end én ungdomsuddannelse på gymnasium og erhvervsskole, mener han og foreslår derfor en slags "SU-klippekort".

Baggrunden er nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet. De viser, at næsten hver femte - 18 procent - der blev færdig på en gymnasial eller erhvervsfaglig uddannelse i 2010, i forvejen havde en anden ungdomsuddannelse.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal igennem en diskussion om SU-reglerne også på ungdomsuddannelserne, siger Esben Lunde Larsen.

- SU er et incitamentredskab, og det skal vi forholde os til både for at få de unge hurtigere igennem uddannelsessystemet og også få målrettet deres uddannelser mere, tilføjer han.

Forslaget støttes af Dansk Folkeparti, mens Liberal Alliance kalder det "en dårlig idé".

De Radikales uddannelsesordfører mener, at der skal vejledes mere i folkeskolen. Hun er bekymret for, at Venstres forslag vil få nogle unge til at falde helt fra.

- Hvis de nu er begyndt og finder ud af, at det ikke var det rigtige, så har de ikke økonomisk råd til at starte på den uddannelse, de egentlig gerne ville gå på, siger Lotte Rod.

S-ordfører Kirsten Brosbøl vil ikke tage stilling til Venstres forslag.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere