Qvortrup: Krise med store, flammende bogstaver

Henrik Qvortrup lægger ikke fingre imellem i sin vurdering af SF - partiet kan ramme spærregrænsen, lyder vurderingen

Henrik Qvortrup kan ikke afvise, at SF rammer spærregrænsen. (Foto: Mogens Flindt)
Henrik Qvortrup kan ikke afvise, at SF rammer spærregrænsen. (Foto: Mogens Flindt)

- Signalet er soleklart. Der står krise med store, flammende bogstaver henover det hele.

Så klart vurderer TV 2's politiske kommentator Henrik Qvortrup dagens vælgermåling, der sender SF ned på kun 5,5 procent af stemmerne.

Målingen, der er foretaget af Yougov, giver SF den laveste vælgertilslutning, siden partiet for tre år siden lå til omkring 20 procent af stemmerne. Alligevel er det ifølge Henrik Qvortrup på ingen måde givet, at det ikke kan blive værre endnu - faktisk kan det ende helt galt.

Læs: SF-rebeller vil af med Margrethe

- Mange års erfaring har lært mig, at man kan glemme alt om nedre bundniveauer - bare se på de konservatives nedtur. Jeg vil slet ikke afvise, de kan ramme spærregrænsen, hvis nedturen fortsætter.

Ifølge Qvortrup skyldes nedgangen, at SF har svært ved at komme ud af den negative spiral, som partiet har befundet sig i det seneste år.

- Hvor SF og Villy Søvndal red på en bølge af fremgang for blot halvandet år siden, er det nu lige omvendt. SF er lige nu inde i den værst tænkelige, negative spiral, hvor alt bliver tolket forkert. De kan så at sige ikke gøre noget som helst rigtigt.

De elendige målinger kommer ifølge Henrik Qvortrup næsten på det værst tænkelige tidspunkt for SF's formand Villy Søvndal (SF). I weekenden afholder SF nemlig deres årlige landsmøde, hvilket efter planen skulle have skabt ro om det kriseramte parti.

Læs også: Ny SF-kandidat skal redde Søvndal

Det kan de dog glemme alt om, lyder det.

- Målingen er den værst tænkelige optakt til landsmødet, og det gør, at der venter Villy Søvndal en svær opgave, vurderer Qvortrup og fortsætter:

- På den ene side skal han vise, at 'far bestemmer' og derved indgyde respekt i baglandet, men han skal også passe på, det ikke bliver for meget. For det kan give yderligere uro, hvis folk føler sig tromlede, lyder det fra Qvortrup.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere