Søvndal: 10 års smalkost i det offentlige

Der bliver ikke råd til en større offentlig sektor, selv om tiderne vender, siger SF's formand før landsmøde

Selv ikke, når den økonomiske krise engang er overstået, kommer den offentlige sektor til at fylde mere. En ny højkonjunktur vil ikke få regeringen til at øge det samlede forbrug.

Det fastslår SF's formand, udenrigsminister Villy Søvndal, i Berlingskes søndagsudgave forud for partiets landsmøde i næste uge.

Hvis der en dag er ekstra penge i statskassen, skal de bruges til at polstre Danmark til nye dårlige tider, bebuder SF-formanden.

- Vi står i en situation, hvor der er underskud, så langt øjet rækker, og vi står over for nye demografiske udfordringer med stadig flere ældre. Man skal stramme op i de gode tider. Derfor skal folk ikke tro, at der bliver råd til hel en masse efter krisen, siger han ifølge avisen.

Søvndal udfordrer dermed sit politiske bagland, hvor man stadig håber, at SF i regering kan leve op til sine velfærdsløfter om gratis tandlægetjek til de lavtlønnede eller gratis computer til skoleelever fra 3. klasse.

Partiformandens melding harmonerer dårligt med virkeligheden, mener et medlem af SF's landsledelse, Poul Overlund-Sørensen.

- Når Villy selv anerkender, at det offentlige skal løse flere opgaver, fordi der bliver flere ældre, så er det ikke særlig gennemarbejdet, at han på forhånd konkluderer, at den offentlige sektor ikke må fylde mere, siger han til Berlingske.

Villy Søvndal får til gengæld ros fra såvel den økonomiske overvismand, Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, som fra Venstres politiske ordfører, Ellen Thrane Nørby.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere