Søvndal: 10 års smalkost i det offentlige

Der bliver ikke råd til en større offentlig sektor, selv om tiderne vender, siger SF's formand før landsmøde

Selv ikke, når den økonomiske krise engang er overstået, kommer den offentlige sektor til at fylde mere. En ny højkonjunktur vil ikke få regeringen til at øge det samlede forbrug.

Det fastslår SF's formand, udenrigsminister Villy Søvndal, i Berlingskes søndagsudgave forud for partiets landsmøde i næste uge.

Hvis der en dag er ekstra penge i statskassen, skal de bruges til at polstre Danmark til nye dårlige tider, bebuder SF-formanden.

- Vi står i en situation, hvor der er underskud, så langt øjet rækker, og vi står over for nye demografiske udfordringer med stadig flere ældre. Man skal stramme op i de gode tider. Derfor skal folk ikke tro, at der bliver råd til hel en masse efter krisen, siger han ifølge avisen.

Søvndal udfordrer dermed sit politiske bagland, hvor man stadig håber, at SF i regering kan leve op til sine velfærdsløfter om gratis tandlægetjek til de lavtlønnede eller gratis computer til skoleelever fra 3. klasse.

Partiformandens melding harmonerer dårligt med virkeligheden, mener et medlem af SF's landsledelse, Poul Overlund-Sørensen.

- Når Villy selv anerkender, at det offentlige skal løse flere opgaver, fordi der bliver flere ældre, så er det ikke særlig gennemarbejdet, at han på forhånd konkluderer, at den offentlige sektor ikke må fylde mere, siger han til Berlingske.

Villy Søvndal får til gengæld ros fra såvel den økonomiske overvismand, Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, som fra Venstres politiske ordfører, Ellen Thrane Nørby.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.