S: Johanne skal nok stemme for finansloven

Vi lytter altid til Enhedslisten, men vi er en reformregering, lyder det fra den politiske ordfører

Enhedslisten truer med at stemme nej til finansloven, hvis regeringen fastholder sine ambitioner om en stribe reformer af velfærdsydelserne med de borgerlige partier. Et scenarie der i sidste ende vil kunne vælte regeringen.

Men alligevel er det største regeringsparti, Socialdemokraterne, fuldstændig sikre på, at det nok skal lykkes at få Enhedslisten til at trykke på den grønne knap, når finansloven skal til afstemning senere på året.

- Der kommer til at være reelle forhandlinger, men min klare overbevisning er, at det vil komme til at lykkes ligesom det gjorde sidste år, siger politisk ordfører Magnus Heunicke og fortsætter:

- Vi slår ikke ind på en politik, hvor vi risikerer, at det solidariske velfærdssamfund bliver ødelagt, fordi der ikke bliver taget hånd om problemerne.

- Jeg tror også, at Enhedslisten har et mål om, at vi skal have et solidarisk og holdbart velfærdssamfund, siger han.

Regeringen har fastslået, at alt fra børnecheck til folkepension er til forhandling i reformprojektet. Samtidig arbejder de på en reform af førtidspension og fleksjob.

- Vi er i gang med et reformår, men selvfølgelig lytter vi altid til Enhedslisten, som er vores parlamentariske grundlag. Så selvfølgelig arbejder vi frem mod at lave en aftale med dem.

Spørgsmål: Er det realistisk med et alternativt flertal?

- Vores mål er at lave en finanslovaftale med Enhedslisten, siger han.

Spørgsmål: Men er det realistisk med et alternativt flertal?

- Nej, det vi arbejder hen i mod er at lave flertal med Enhedslisten, og det er vores mål, siger han.

Enhedslisten har slået fast, at partiet ikke kan forestille sig, at partiet helt undlader at stemme, når finansloven bliver fremsat.

- Vi har aldrig haft en strategi om, at de skal undlade at stemme. Vores mål er at lave et forlig med Enhedslisten, så de stemmer grønt. Og det er fortsat målet, understreger den politiske ordfører.

Får regeringen et flertal imod sig om finansloven, skal den træde tilbage eller udskrive valg.

0 kommentarer
Vis kommentarer