Annonce:
Annonce:

Schur lånte penthouse-lejlighed til minister

Kort efter fik han lukrativ formandspost i nyoprettet råd

Fritz Schur og Helge Sander. Fotos: Thomas Borberg og Peter Hove Olesen
Fritz Schur og Helge Sander. Fotos: Thomas Borberg og Peter Hove Olesen
Annonce:
Følg Politik

Dong-formanden Fritz Schur lod Helge Sander overnatte gratis i en penthouse-lejlighed i hjertet af København fra slutningen af november 2001 til september 2002, efter han var blevet udnævnt til minister.

I august 2002 blev han så udnævnt til rådsformand for det nyoprettede Råd for Teknologi og Innovation af videnskabsminister Helge Sander. Det skriver B.T.

Kong Dong kan ikke væltes

Helge Sander bekræfter, at han har boet i en af Fritz Schurs boliger uden at ville sige hvor tit, og juridisk chef i Fritz Schur Gruppen, Martin Kasten understreger, at Helge Sander kun brugte lejligheden en gang imellem.

- Der var ikke tale om, at Helge Sander permanent boede i lejlligheden. Helge Sander hentede eksempelvis nøglen, når han overnattede i lejligheden. Det er korrekt, at Helge Sander ikke betalte for disse overnatninger, men det gør vel de færreste, når de overnatter i en lejlighed tilhørende en ven gennem mere end 20 år, skriver Martin Kasten i en mail til B.T. og afviser blankt, at der var en sammenhæng mellem lånet af lejlighed og udnævnelse.

Professor i forvaltningsret ved CBS, Claus Haagen Jensen, mener, at lånet af leligheden er over grænsen for, hvad en minister må tage imod.

- Det er så ekstra betænkeligt, når Sander kort efter udpeger ham til formand for et statsligt råd, hvor man i den grad kan sætte spørgsmålstegn ved, om det er en post, Schur har de faglige forudsætninger for, siger han til B.T.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: