Kom ud af hængekøjen, Løkke

Tre ministre går til angreb på Lars Løkke og Venstre: Drop drillerierne og samarbejd i stedet om at finde løsninger, lyder det

Tre af regeringens minister efterlyser en mere samarbejdsvillig Lars Løkke (Foto: Niels Hougaard)
Tre af regeringens minister efterlyser en mere samarbejdsvillig Lars Løkke (Foto: Niels Hougaard)

Ud af den hængekøje!

Sådan lyder opråbet fra tre af regeringens topministre til Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Det er justitsminister Morten Bødskov (S), uddannelsesminister Morten Østergaard (R) og skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), der sammen har skrevet en kronik i dagens Berlingske, hvor de går til angreb på Løkke:

'Det lyder besnærende, når Lars Løkke Rasmussen og hans parti Venstre i disse måneder turnerer med et løfte om ikke at gøre livet dyrere for danskerne.

Sandheden er bare, at det bliver dyrere at være dansker, hvis ikke vi tager et ansvar her og nu. Hvis vi som Venstre blot leder efter undskyldninger for at blive liggende i hængekøjen', skriver de tre ministre.

Læs også:Løkke gør sig kostbar før reform-snak

Optaget af drillerier
Samtidig beskylder de Løkke for manglende samarbejdsvillighed:

'Selvom der blev snakket meget om bredt samarbejde i valgkampen, har Løkke og hans Venstreløver hidtil været mere optaget af popularitet i meningsmålinger, konfrontation og drillerier end løsninger.'

På den baggrund slutter Bødskov, Østergaard og Möger af med en klar opfordring til Venstre-formanden og hans parti:

'Der er ingen tid at spilde, og Venstre og Lars Løkke Rasmussen skylder danskerne at droppe konfrontationen og både anerkende og tage ansvar for den situation, landet befinder sig i. At tage et medansvar er Lars Løkke Rasmussens eneste mulighed for at bidrage til, at det rent faktisk ikke bliver dyrere at være dansker i fremtiden.'

Hvilken hængekøje?

Hos Venstre afviser gruppeformand Kristian Jensen beskyldningerne fra de tre ministre.

- Hvornår kommer I ud af hængekøjen?

- Jamen, vi er ikke i nogen hængekøje. Vi deltager aktivt i de forhandlingsforløb, der er. Det er f.eks. energiforhandlingerne, hvor vi har fået skåret næsten to mia. af regeringens oprindelige pris. Vi glæder os også til, at de kommer i gang med førtidspensionsforhandlingerne, så der er ingen hængekøje at komme ud af.

- Men I har da ikke haft den største samarbejdsvillighed med den nye regering?

- Det er fordi, at den nye regering har foreslået nogle dårlige ting: En betalingsring, som vi heldigvis har fået aflivet. Stigende afgifter til forbrugerne for fem mia. kr. En NOx-afgift, som koster arbejdspladser. Det ønsker vi selvfølgelig ikke at samarbejde om. Det er forslag, som gør det dårligere og dyrere at være dansker, siger Kristian Jensen til ekstrabladet.dk.

Læs også:Se hvad energiaftalen kan betyde for dig0 kommentarer
Vis kommentarer