Sophie Hæstorp vil afløse Vibeke Storm

Socialdemokraternes sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen stiller op som spidskandidat i Region Hovedstaden region

Socialdemokraternes sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen vil være formand for Region Hovedstaden. (Foto: Socialdemokraterne/Polfoto)
Socialdemokraternes sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen vil være formand for Region Hovedstaden. (Foto: Socialdemokraterne/Polfoto)

- Så er det officielt...

Sådan skriver Socialdemokraternes 37-årige sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen på Facebook her til formiddag.

Det, der er officielt, er, at folketingsmedlemmet har besluttet sig for at skifte til regionspolitik. Og dermed stort set til fuldtids sundhedspolitiker, idet sygehusadministration er den absolut tungeste opgave, som regionerne har.
Læs:

Vibeke Storm Rasmussen genopstiller ikke

Region Hovedstadens nuværende formand, socialdemokraten Vibeke Storm Rasmussen, har besluttet ikke at stille op til næste valg, som kommer i 2013. Storm Rasmussen vil til den tid være fyldt 68 år. Hun siger til dr.dk, at det derfor har ligget meget naturligt for hende at give plads for yngre kræfter.

Følger valgkamp i USA
Sophie Hæstorp Andersen er i USA, hvor hun følger de republikanske wanna-be prædisentkandidaters interne kampe. Det har ikke været muligt for ekstrabladet.dk at få hendes egen kommentar til karriereskiftet, som hun altså har bekræftet på sin Facebook-profil.

Sophie Hæstorp Andersen, som er cand. scient. pol., gift og mor til to, kom første gang i Folketinget i 2001. Ved valget i 2005 blev hun ikke valg, men hun vendte tilbage i 2007 og har siddet der siden.

I perioden uden for Folketinget var hun i 2006-2007 først medlem af det forberedelsesudvalg, som forberedte overgangen fra amtskommune til region, og siden af bestyrelsen for Region Hovedstaden.