Villy får 3/4 mia. til billigere billetter

Billigere billetter til 750 millioner kroner en del af et hold-kæft-bolche til Villy Søvndal og SF

Villy Søvndal har fået et hold-kæft-bolche i milliard-størrelsen. (Foto: Jens Dresling)
Villy Søvndal har fået et hold-kæft-bolche i milliard-størrelsen. (Foto: Jens Dresling)

Beboerne i hovedstadsområdet kommer alligevel ikke til at skulle betale for at køre ind og ud af København. Regeringen har nemlig droppet betalingsringen - men det bliver alligevel billigere at køre med offentlig trafik.

Det ligger ifølge Ritzaus oplysninger fast, selv om regeringen fortsat forhandler om en løsning på sagen om betalingsringen.

Læs også:

Se også: Jubii: Betalings-ringen er sluttet

Regeringen arbejder lige nu med et budget på 750 millioner kroner til billigere kollektiv trafik, erfarer Ritzau.

Beløbet har ændret sig i gennem dagen, mens Socialdemokraterne og SF har forhandlet om en løsning. Men selv om beløbet måske kan ændre sig, ligger det fast, at der kommer billigere kollektiv trafik.

Pengene skal blandt andet komme fra flere fartbøder til danskerne.

Villy ikke helt til grin
Dermed kan SF's formand, udenrigsminister Villy Søvndal, redde lidt ansigt, efter han på store busreklamer lovede 40 procent billigere bus- og togkort til borgerne i hovedstadsområdet.

Det løfte regnede S og SF dog i valgkampen med ville koste én milliard kroner årligt at indfri.

Læs også:

Se også: Enhedslistens reaktion: Dyb forundring

Samtidig er det fortsat uklart, om de lavere takster kun vil gælde hovedstadsområdet. Det var oprindeligt tanken, fordi pengene til billigere bus- og togkort skulle komme fra de bilister, som kørte ind i hovedstaden.

Skal pengene i stedet komme fra flere fartbøder eller fra finansloven, vil resten af de danske skatteborgere formentlig også kræve billigere busbilletter i deres lokalområde.

Men skal pengene gå til hele landet, så vil det formentlig langt fra være nok til at gøre billetterne mærkbart billigere for danskerne. Det spørgsmål skal parterne fortsat have løst.

Der nedsættes en 'trængsels-kommission'
Uden en betalingsring vil København også fortsat stå tilbage med problemet omkring trængsel fra de mange biler i hovedstadsområdet.

Ifølge Ritzaus oplysninger skal der i stedet for en betalingsring nedsættes en kommission, som skal se på, hvordan man kan løse problemerne med trængsel i hovedstaden.

Kommissioner er tidligere blevet brugt til at begrave sager, men ifølge Ritzaus oplysninger vil kommissionen bliver udstyret med en klar opgavebeskrivelse og tidsplan, så der hurtigt kommer konkrete bud, der kan løse trængslen i hovedstaden.

Læs også:

Se også: Efter ringen: Gratis offentlig transport til alle?

0 kommentarer
Vis kommentarer