EL: Regeringen er på selvmordskurs

Regeringen risikerer at tabe næste valg, lyder advarslen fra støttepartiet

Enhedslistens Per Clausen er ikke imponeret. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Enhedslistens Per Clausen er ikke imponeret. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Mens statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har indkaldt til krisemøde om betalingsringen tirsdag langer Enhedslisten nu hårdt ud efter regeringen. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Støttepartiet er så frustreret over ikke mindst håndteringen af betalingsringen, at gruppeformand Per Clausen betegner S-R-SF-regeringen som 'lammet' og advarer om, at regeringen er slået ind på en 'selvmordskurs' og risikerer at tabe næste valg.

- Jeg mangler simpelthen, at regeringen tager sig sammen og går i offensiven på de områder, hvor man rent faktisk har en politik, der er anderledes end VK-regeringens, og en politik, som kan løse nogle af de udfordringer, vi står over for, siger han til Jyllands-Posten.

Det er især store indrømmelser til Venstre i forhandlingerne om et nyt energiforlig og den månedlange interne strid mellem S og SF om betalingsringen, der har fået bægeret til at flyde over hos Enhedslisten.

- Diskussionen om betalingsringen er blevet fuldstændig håbløs, og for hver eneste dag man bliver ved med at kævle om det, forringer regeringen mulighederne for at vinde næste valg, siger Per Clausen.

Thorning vil ikke forholde sig til Enhedslistens kritik. Men ifølge gruppeformand Mogens Jensen (S) er Enhedslisten 'hjerteligt velkommen', hvis partiet har noget, man vil drøfte med regeringen.

Forud for mødet med Villy Søvndal (SF) og flere topministre om betalingsringen er både Thorning og SF tavse om, hvorvidt man er klar til at finde en løsning.

- Vi står i Paris i dag, jeg har lige haft møde med præsident Sarkozy. Jeg tror, jeg holder, mig til at kommentere det, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun henviser til, at hun mandag besøgte Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy, for at diskutere gældskrisen i EU.