Carsten hjælper højskolekammeraterne

Minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, har flyttet en konference til Esbjerg Højskolen. Nu viser det sig, at skolen er i alvorlige økonomiske problemer

Det sejler for højskolen i Esbjerg. Skolen er i store økonomiske problemer, og en lukning af skolen er tæt på.

Esbjerg Højskole gik ud af 2011 med en negativ egenkapital på 13 mio. kr, hvilket har fået Arbejdernes Landsbank til at kappe båndene, og det tyder på, at alle muligheder for at stille en drifts- og underskudsgaranti på tre mio. kr. også er opgivet.

Højskolens økonomiske problemer falder sammen med, at by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen noget overraskende har valgt at flytte en kommende landdistriktskonference fra Skærbæk Fritidscenter til Esbjerg Højskole.

Læs også:

Se også: Så lidt er Carsten Hansen i Udkantsdanmark

Beslutningen vækker undren hos Venstres medlem af landdistriktsudvalget, Eva Kjer Hansen.

- Jeg bliver harm over, at man flytter en - så vidt jeg er orienteret - fuldt booket konference fra Skærbæk til Esbjerg, siger Eva Kjer Hansen til ekstrabladet.dk.

Pinligt
På Esbjerg Højskole bliver der hver morgen sunget fra den røde arbejdersangbog, og skolen har, siden den blev grundlagt af arbejderbevægelsen i 1910, haft stærke relationer til socialdemokratiet. Og besøget fra Carsten Hansen og co. kan da også betyde en væsentlig indkomst for den trængte Esbjerg-skole. Skærbæk Fritidscenter fortæller til avisen Jyske Vestkysten, at de går glip af en omsætning på 150.000 kroner.

Læs også:

Se også: Carsten Hansen: Jeg kan ikke se det sjove

Officielt har Carsten Hansen meldt ud, at grunden til, at han har valgt at flytte arrangementet, er, at det er nemmere at komme til og fra Esbjerg. Den køber Eva Kjer Hansen (V) dog ikke, og hun har nu stillet i alt seks §20 spørgsmål til ministeren.

- Det er pinligt, hvis ministeren ikke orker at bevæge sig ud i landdistrikterne, når deres vilkår skal diskuteres, så blandt andet derfor har jeg valgt at spørge ham om transport alene er årsagen til flytningen, siger Eva Kjer Hansen til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Landdistriktsminister vil ikke ud på landet

0 kommentarer
Vis kommentarer