Hov, der er jo allerede mindre trafik

Tal fra Transportministeriet: Trafikken til København er faldet gennem de seneste seks år

Er der kommet mindre trafik i Københavns de seneste år? Tal fra Transportministeriet peger i den retning (Foto: Thomas Sjørup)
Er der kommet mindre trafik i Københavns de seneste år? Tal fra Transportministeriet peger i den retning (Foto: Thomas Sjørup)

Trafikken ind over den københavnske kommunegrænse er overraskende faldet de seneste seks år.

Betalingsring-politikerne giver ellers indtryk af, at trafikken til og fra København bare stiger og stiger. Men det går faktisk den stik modsatte vej. Tal fra Transportministeriet viser således, at trafikken ind over kommunegrænsen er faldet siden 2006.

Trafikken i de indre bydele er tilmed faldet konstant siden 2003. Altså et fald uafbrudt gennem de seneste ni år. Faldet i trafikken ind over kommunegrænsen er så markant, at trafikken i 2010 ligger på niveau med trafikken tilbage i 2004/2005.

En blivende tendens
Ministeriet tror på, at mindre trafik er en blivende tendens - og ikke bare noget midlertidigt på grund af finanskrisen:

'Trafikken har således været faldende allerede inden, finanskrisen indtraf i 2008. Dette kunne tyde på et mere strukturelt skift i trafikmønsteret, hvor færre biler krydser kommunegrænserne', hedder det i ministeriets notat.

Ministeriets tal stemmer desuden fuldstændig overens med tal fra Københavns Kommunes Teknik-og Miljøforvaltning. Et såkaldt trængselsindeks for Hovedstadsområdet - senest opdateret i januar i år - bekræfter til fulde trafik-faldet.

Der er kø
SF's trafikordfører, Anne Baastrup, mener dog stadig, at der er et trængselsproblem.

- Martin Geertsen og Venstre har brugt rigtig meget energi på at fortælle, at der ikke er kø og ikke flere biler på vejene. Men køerne er der altså. Dansk Industri påpeger, at der mistes 130.000 arbejdstimer om dagen på at sidde i kø, siger hun.

Læs mere i dagens Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer