Radikal: Rygning burde være forbudt

'Fuldstændig vanvittigt', siger Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance

Foto: Johnny Frederiksen og Mogens Flindt
Foto: Johnny Frederiksen og Mogens Flindt

De radikales sundhedsordfører, Camilla Hersom, pustede til gløden i enhver rygers frygt, da hun i dag luftede sit ønske om totalt rygeforbud i det danske samfund. Det skete under en debat med Liberal Alliances sundhedsordfører Joachim B. Olsen i Radio24syv her til morgen.

- Hvis det kunne lade sig gøre, så ville jeg synes, at det var ganske fint. Og jeg er overbevist om, at hvis cigaretten blev opfundet i dag, så ville den være forbudt, sagde de radikales sundhedsordfører Camilla Hersom til Radio24syv, hvor hun også erkendte, at mennesker har røget i hundredevis af år, så det bliver svært.

- Derfor tror selv jeg ikke på, at det ville kunne lade sig gøre at lave et totalforbud, men det vi kan gøre, det er at bruge alle de virkemidler, vi har for at gøre opmærksom på, hvor forfærdelig sundhedsskadeligt det er, sagde hun til radiostationen.

Plads til en smøg
Hun understregede dog, at hun ikke politisk vil forsøge at forbyde rygning, men at hun ville gøre det, hvis det kunne lade sig gøre.

De radikales udmelding kommer samme dag, hvor alle landets cigaretpakker får nye skræmmebilleder af sorte tænder, rygerlunger og børn, der udsættes for passiv rygning.

SE HER:

Se også: Her er skræmmebillederne

Liberal Alliances sundhedsordfører Joachim B. Olsen går bestemt ikke ind for et totalforbud:

- Jeg synes, det er fuldstændig vanvittigt, at det er kommet dertil, at politikerne vil bestemme, hvad vi danskere må og ikke må. Der er noget totalitært over det, at politikere på den måde vil trække deres værdier ned over hovedet på os alle sammen. Jeg synes jo ikke, at folk skal ryge, men det er folks egen beslutning, siger Joachim B. Olsen til ekstrabladet.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer