Politidilemma: Betalingsafgift eller børnebillet til hunden?

En gruppe hundebetjente må overveje at tage schæferne med i toget, hvis betalingsringen med al sandsynlighed indføres.

Betjente med politihunde ledsager her Brøndby-fans hjem i S-toget, men en gruppe hundeførere og deres firbenede venner bliver måske selv passagerer, hvis betalingsringen indføres (foto: Gert Jensen)
Betjente med politihunde ledsager her Brøndby-fans hjem i S-toget, men en gruppe hundeførere og deres firbenede venner bliver måske selv passagerer, hvis betalingsringen indføres (foto: Gert Jensen)

Det skorter ikke på skrækscenarier for de massevis af pendlere, som kommer til at blive berørt af betalingsringen. Foruden en gedigen årlig ekstraregning, kan mange af samme årsag blive nødt til at lægge deres transportvaner fuldstændigt om.

SE HER:

Se også: Beregn selv: Så meget koster betalingsringen for dig

Blandt andet har lidt af et dilemma meldt sig for en gruppe betjente fra Rytteri- og hundesektionen i Københavns Politi på Amager. De ser med stor bekymring på regeringens planer om at indføre betaling for at køre ind i København.

Afhængige af bilen
Som politihund bor man nemlig hjemme hos sin fører, og disse er derfor mere eller mindre afhængige af privatkørsel til og fra arbejde, da hunde først og fremmest ikke må komme med i bussen, og mange af betjentene derudover ofte arbejder på skæve tidspunkter, hvor den offentlige transport er indstillet.

- Vi er vel små 60 hundefører, som vil blive berørte af det her, siger Jesper Demant, der er tillidsmand for Københavns Politis Rytteri- og Hundesektion.

LÆS OGSÅ:

Se også: Betalingsringen: Øv, jeg bliver 'sat udenfor'

Mange af hundeførerne kan se frem til en betragtelig ekstraudgift, når betalingsringen kommer. Og Jesper Demant kan ikke umiddelbart se den kollektive trafik som et reelt alternativ.

- Vi møder ind i treholdsskift, og det gør, at arbejdstiderne langt fra altid passer med togtiderne. S-toget stopper eksempelvis ved midnat. Desuden betyder reglerne for hunde i bussen, at vi må gå det sidste stykke fra toget og her ud. Det er godt tre kilometer fra Københavns hovedbanegård, fortæller han.

Svineri i toget
Hundeføreren Kim kører også til og fra hundesektionen på Artillerivej i egen bil. Han bor mellem Roskilde og Holbæk, og kan derfor se frem til at krydse betalingsringen to gange dagligt. Han vil få svært ved at finde de ekstra penge, men kan heller ikke se S-toget som et alternativ til bilen. Ikke kun på grund af togtiderne og busreglerne.

- På en våd efterårsdag er hundene mange gange møgbelortede efter en tur i skoven. Vi er vel fem-ti mand, der noget af strækningen ind mod Hovedbanegården vil skulle køre med det samme tog, og kan du lige se os der med hundene mellem de andre passagerer? Sikke et svineri, det kunne blive, siger Kim.

LÆS OGSÅ:

Se også: Betalingsring: Tag dog cyklen, dovne hunde!

Han påpeger desuden, at hundene ikke er gratis at have med i toget. Faktisk skal større hunde også betale for at køre med, et beløb svarende til en standard børnebillet.

- Togturene kan derfor let gå hen og blive mindst lige så dyre som ringen. Altså får vi en ekstraudgift uanset hvad, konstaterer hundeføreren.

Håber på løsning
Jesper Demant vurderer, 'det nok ikke ligger i kortene at forhandle en eventuel aftale med politiet' på nuværende tidspunkt, men han håber på, regeringens nuværende betalingsrings-udspil ikke får lov at blive det endelige.

- Jeg håber, de skeler til, at der er nogle arbejdsgrupper, der har et reelt behov for at bruge en bil og ikke kan anvende offentlig transport.

0 kommentarer
Vis kommentarer