Minister lufter rabat til handicappede

Handicapbiler slipper måske billigere gennem betalingsringen

Transportminister Henrik Dam Kristensen åbner nu for, at handicapbiler kan komme gennem betalingsringen uden af betale. (Foto: Jens Dresling)
Transportminister Henrik Dam Kristensen åbner nu for, at handicapbiler kan komme gennem betalingsringen uden af betale. (Foto: Jens Dresling)

Handicapbiler kan få en særordning med rabat, når regeringen i næste fremlægger et lovforslag om en betalingsring rundt om København.

Læs mere: Greenpeace: Giv os den betalingsring

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) vil ikke gå i detaljer med, hvem der slipper billigere gennem ringen, men han erkender, at den kollektive trafik ikke er et reelt alternativ for mange handicappede.

- Vi vil gerne give et incitament til at bruge den kollektive trafik som alternativ. Hvis du er handicappet og den kollektive trafik ikke er et alternativ, så jeg vil jeg gerne overveje, hvordan vi håndterer det problem.

- Det ligger mig ikke fjernt, at vi finder en løsning på det, men det konkrete kommer i forbindelse med lovforslaget, siger Henrik Dam Kristensen til ekstrabladet.dk.

- Kunne det være, at handicapbiler slet ikke skal betale?

- Det kunne det være, men det er ikke truffet beslutning endnu. Men det er et reelt problem, at der er nogle mennesker, som får en handicapbil stillet til rådighed, og det betyder, at det er meget vanskeligt at bruge den kollektive trafik, siger Henrik Dam Kristensen.

Læs mere: Radikale: Kryds betalingsringen gratis

Både fodboldklubber og håndværkere har også efterlyst rabatordninger, men transportministeren vil ikke gå i detaljer med rabatordninger, før lovforslaget bliver lagt frem.