Søvndahl: Skær børnechek og fleksjob

Højtlønnede i fleksjob skal regne med at blive beskåret, og børnechecken skal indrettes, så den ikke længere sendes i lommerne på velstillede børnefamilier.

Højtlønnede i fleksjob skal regne med at blive beskåret, og børnechecken skal indrettes, så den ikke længere sendes i lommerne på velstillede børnefamilier.

Sådan lyder nogle af SF's krav forud for forhandlingerne om de økonomiske reformer, der snart vil pille afgørende ved velfærdssamfundets kontante ydelser til borgerne, skriver Dagbladet Politiken.

- Jeg kan ikke forstå inde i mit hoved, at vi brandskatter almindelige, hårdtarbejdende lønmodtagere for at sende pengene videre til velhavende børnefamilier. Det er fuldstændig socialt skævt. Vi kigger på fordelingen, så det er de bredeste skuldre, der skal bidrage mest«, siger Søvndal til Politiken.

SF's overordnede mål med reformerne er, at mere end halvdelen af den samlede befolkning kommer i beskæftigelse mod 48,9 procent i dag.

Debatten om børnechecken blussede op efter nytår, hvor både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) sagde, at regeringen ikke ser nogen hellige køer i reformdebatten. Men regeringspartierne er langtfra enige. Både Vestager og Thorning har advaret om, at man risikerer at mindske arbejdsudbuddet, hvis de riges børnecheck bliver beskåret, fordi det vil øge marginalskatten.

Skatteordfører Nadeem Farooq (R) kræver, at højtlønnede børnefamilier skal kompenseres for tab af børnecheck.

- Hvis man tager børnechecken fra de rigeste og ikke gør andet, så er der de facto tale om en højere marginalskat til de højtlønnede. Det er ikke vores intention, at vi skal fjerne eller graduere børnechecken uden at gøre noget andet. Det kan ikke stå alene«, siger Nadeem Farooq til Politiken.

Hvor børnechecken først bliver behandlet i regeringens skatteudspil efter sommerferien, ventes beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) at fremlægge et forslag til reformer af førtidspensionen og fleksjob efter vinterferien.

0 kommentarer
Vis kommentarer