Annonce:
Annonce:

R: Nye fattigdomsregler giver et problem

De Radikale kalder det "et problem", at man nu skal tjene 26.000 kroner om måneden for at droppe kontanthjælp

Annonce:
Følg Politik

Det er "et problem", at der fremover skal 29.600 kroner i lønningsposen om måneden, hvis det skal kunne betale sig for et ægtepar på kontanthjælp med to børn at gå på arbejde.

Det fastslår De Radikales finansordfører, Marianne Jelved.

- Det er et gammelt problem, som vi blandt andet håber på at gøre noget ved med den kommende skattereform, siger Marianne Jelved til Ritzau.

- Der vil vi gøre det mere fordelagtigt, end det er i dag, at arbejde. Det kan godt betyde, at der kommer skattelettelser i bunden, men det er ikke lagt fast endnu, siger hun.

Det er regeringens annullering af de såkaldte "fattigdomsydelser", der gør, at alt under en månedsløn på 30.000 kroner altså ikke gør det umagen værd at arbejde, hvis man er gift med en anden kontanthjælpsmodtager og har to børn.

Og sådan en løncheck kan eksempelvis SOSU-assistenter, sygeplejersker og murere kun kigge misundeligt efter.

Marianne Jelved understreger dog, at hun ikke mener, at de 30.000 kroner er specielt mange penge til at holde en familie med to voksne og to børn kørende.

Problemet er, at der for den enkelte ægtefælle skal så mange penge til før, at man at man får en økonomisk gevinst ud af at arbejde, lyder det.

- Det er, fordi den ene ikke bliver berettiget til kontanthjælp, når den anden får et arbejde. Det er der, problemet ligger. Det er, fordi kontanthjælpen er hustands-indkomstafhængig, siger hun og fortsætter:

- Men det er ikke det, vi gør noget ved med skattereformen, erkender hun.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) påpeger over for Berlingske, at hvis begge ægtefæller kom i arbejde skulle de blot tjene 15.000 kroner for, at det kan betale sig at stå op og gå på arbejde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: