Annonce:
Annonce:

Peter Arnfeldt meldt til politiet

Skatteministeriet anmelder tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens daværende særlige rådgiver, Peter Arnfeldt, til politiet

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens daværende spindoktor, Peter Arnfeldt, er blevet meldt til politiet af Skatteministeriet. (Arkivfoto)
Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens daværende spindoktor, Peter Arnfeldt, er blevet meldt til politiet af Skatteministeriet. (Arkivfoto)
Annonce:
Følg Politik

Skatteministeriet anmelder tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) daværende særlige rådgiver, eller såkaldte spindoktor, Peter Arnfeldt, til politiet for at have forsøgt at udlevere statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) fortrolige skattepapirer.

Politianmeldelsen kommer, efter at Ekstra Bladet har beskrevet, hvordan Peter Arnfeldt for et år siden tilbød at lække passager fra den skatteafgørelse, som B.T. efterfølgende skrev om kort tid før valget.

Oplysninger, som i første omgang fik Skatteministeriet til at bebude, at man ville 'drøfte' sagen med politiet.

Læs også: Løkkes rådgiver holdt møder om skattesag

Annonce:

I et brev til Københavns Politi skriver koncerndirektør i Skatteministeriet, Jesper Skovhus Poulsen, nu, at det fremgår af avisen, at Peter Arnfeldt 'tilsyneladende' har forsøgt at videregive de fortrolige oplysninger om Helle Thorning-Schmidt og ægtefællen, Stephen Kinnocks, skattesag.

- Skatteministeriet skal på baggrund af ovennævnte anmode Københavns Politi om at iværksætte de nødvendige tiltag i sagen, hedder det i brevet fra Jesper Skovhus Poulsen.

Ekstra Bladet afviste at bruge oplysningerne, fordi Peter Arnfeldt angiveligt kun ville læse uddrag af afgørelsen op for avisen, men ikke fremlægge den i sin helhed.

Læs også: Spindoktor hiver TV2-hustru med i faldet

Skat politianmeldte kort før folketingsvalget i september netop denne lækage til B.T. om den socialdemokratiske formand - og daværende statsministerkandidats - skattepapirer.

Det skete med henvisning til straffelovens paragraf 152. Paragraffen handler om videregivelse af fortrolige oplysninger.

Annonce:

Det kom dengang frem, at Helle Thorning-Schmidt havde nydt godt af sin britiske ægtefælles skattefradrag takket være en årelang fejl hos Skat. Fejlen var dog sket i årene 2000-2005. Derfor var sagen forældet, og beløbet skulle ikke betales tilbage.

Læs også: Pittelkow: Spindoktorers grænser er rykket

Anmeldelsen om lækagen bliver i forvejen efterforsket af Københavns Politi.

Samtidig har regeringen besluttet at nedsætte en kommission, der skal undersøge myndighedernes behandling af skattesagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: