Annonce:
Annonce:

Qvortrup: En skandale uden sidestykke

Skatteminister Thor Möger Pedersen må sidde med gode kort på hånden. Ellers ville han ikke indlede en uvildig undersøgelse af Troels Lund Poulsens rolle i Thornings skattesag, mener TV 2s politiske analytiker Henrik Qvortrup

Annonce:
Følg Politik

SE EKSTRA BLADET KONFRONTERE TROELS LUND I VIDEOEN OVER ARTIKLEN

Det er en skandale uden sidestykke, hvis det viser sig, at tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V), blandede sig i skattesagen mod Helle Thorning og hendes mand, mener TV 2s politiske analytiker, Henrik Qvortrup.

- Hvis det viser sig at være rigtigt, så snakker vi 'bananrepublik', 'skandale' og alle andre mulige andre ord, du kan finde i den skuffe. Så er vi virkelig ude i noget, som jeg ikke mindes at have set i dansk politik før, siger Qvortrup til ekstrabladet.dk.

Læs også: Skatteministeren: Kommission skal kulegrave Thornings skattesag

Det er den nuværende skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), der nu iværksætter en uvildig undersøgelse af, om Troels Lund Poulsen blandede sig i skattesagen mod Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnock.

Annonce:

To redegørelser fra henholdsvis Skatteministeriets departementschef, Peter Loft, og direktør for Skat i København, Erling Andersen, tyder på, at den tidligere skatteminister pøvede at påvirke skattesagen.

Læs også: Direktør: Troels Lund ville ændre afgørelsen i Thorning-sag

- Der er selvfølgelig ikke fældet nogen dom endnu, men min politiske logik siger mig, at Thor Möger ikke rejser de her mistanker mod Troels Lund Poulsen, uden at have noget at have det i. Han baserer det ikke bare på tilfældig gangsnak på Christiansborg, siger Henrik Qvortrup og fortsætter:

- Hvis undersøgelserne dokumenterer, at han (Troels Lund Poulsen, red.) blandede sig i Helle Thornings skattesag med det formål at forhindre hende i at blive statsminister, så er vi ude i en skandalaleklasse, som vi ikke har set i dansk politik tidligere, lyder det fra Qvortrup.

Og der er ingen tvivl om, at Troels Lund Poulsen er en færdig mand i dansk politik, hvis undersøgelserne viser, at han prøvede at påvirke skattesagen.

- Så begynder man med en vis ret, at kunne tale om, at han har fremtiden bag sig i dansk politik. Han er med andre ord fuldstændig færdig, siger Henrik Qvortrup til ekstrabladet.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: