Fru Betalingsring: Den ligger, hvor den ligger

SF's betalingsringsordfører, Pia Olsen Dyhr, vil ikke lave om på placeringen af betalingsringen som Københavns overborgmester, Frank Jensen, vil have

Pia Olsen Dyhr vil ikke flytte betalingsringen (Foto: Jakob Jørgensen)
Pia Olsen Dyhr vil ikke flytte betalingsringen (Foto: Jakob Jørgensen)

Københavns overborgmester har i dag udtalt, at han vil have flyttet betalingsringen i forhold til det udspil, som S og SF kom med under valget.

LÆS: Frank Jensen vil flytte betalingsring

Men den går ikke, fastlår SF's betalingsringsordfører, Pia Olsen Dyhr:

- Vi har jo placeret betalingsringen der, hvor de 16 kommuner har forslået, at den skal ligge. Det er Københavns Kommune og de 15 omegnskommuner. De lavede en plan i 2008, og dem har vi valgt at lytte til, og har placeret ringen derefter, siger Pia Olsen Dyhr til ekstrabladet.dk

LÆS: Her er planerne for betalingsringen

- Vi tror på de lokale, som ved, hvor skoen trykker. Det er altså ikke noget, vi selv har opfundet, og derfor bliver det der, den kommer til at ligge. Jeg vil ikke afvise, at der kommer små, tekniske afvigelser, men ringen kommer til at ligge, hvor den ligger, fastslår hun.

Der er kort til nærmeste skole
Kritikken går blandt andet på, at den deler skoledistrikter, så forældre skal betale for at køre deres børn i skole:

- Man må sige, at København, modsat for eksempel Vestjylland eller Nordsjælland, har skoledistrikter, hvor der er forholdsvis kort til den nærmeste folkeskole. For mig er der for eksempel kun 800 meter. Det er altså klogest, at børn cykler eller går, også fordi det bliver farligt omkring en skole, hvis alle forældre vælger at køre deres børn.

LÆS: S & SF: Sådan bliver bus- og togpriserne

- Men der er jo folk, der har problemer. Bør I ikke finde en løsning?

- Ligegyldigt hvor ringen ligger, vil der altid være nogle, der bor på den ene side og på den anden side og som skal frem og tilbage. Vi har i København en udfordring med for mange biler, og det skal vi have løst. Derfor skal vi have en betalingsring. Luftforureningen bliver heller ikke bedre, hvis vi ikke gør noget.

Se på kortet ovenover, hvor betalingsringen ifølge S & SF skal gå