Livstegn fra eftersøgt spindoktor

Påstanden om manglende mobil-dækning i svensk lapland kan afsløres som fup

V-spindoktor Peter Arnfeldt, der er blandt dem, der mistænkes for at stå bag den ulovlige lækage af Helle Thornings skattepapirer, giver nu livstegn fra sig. (Foto: Tycho Gregers)
V-spindoktor Peter Arnfeldt, der er blandt dem, der mistænkes for at stå bag den ulovlige lækage af Helle Thornings skattepapirer, giver nu livstegn fra sig. (Foto: Tycho Gregers)
Følg Politik

Den stærkt eftersøgte V-spindoktor Peter Arnfeldt, der er blandt dem, der mistænkes for at stå bag den ulovlige lækage af S-formand Helle Thornings personlige skattepapirer, giver nu livstegn fra sig.

Ingen har hørt fra undervisningsminister Troels Lund Poulsens spindoktor Peter Arnfeldt siden han torsdag i sidste uge pr. sms afviste over for Ekstra Bladet, at han skulle stå bag lækagen:

- NEJ. Og vil du venligst holde mig ude af den debat, lød den kortfattede afvisning.

Forsvundet i Lapland
Siden har Arnfeldt været som sunket i jorden. Søndag aften oplyste hans kone, TV 2-chef Ulla Østergaard, at han fredag formiddag var rejst til svensk Lapland for at gå på jagt med gamle jagtvenner.

Læs lederen: Den naive statsministerkandidat

Ekstra Bladet forklarede over for fru Arnfeldt, at vi fredag-lørdag havde sendt Peter Arnfeldt nogle spørgsmål pr. sms om lækage-sagen, som han desværre ikke havde besvaret:

- Han er meget langt væk. Et sted oppe ved den svensk-finske grænse. Der er ikke mobildækning. Jeg har ikke hørt fra ham siden han tog af sted, oplyste hans kone over for Ekstra Bladet.

Konen oplyste også søndag, at Peter Arnfeldt ventes hjem op ad torsdagen. Altså op ad valgdagen i morgen.

Har mobilkontakt til omverdenen
Ekstra Bladet har vedvarende kontaktet Peter Arnfeldt via mobil, sms, e-mailadresser og facebook, men uden at få kontakt med Peter Arnfeldt.

Påstanden om at Peter Arnfeldt er så langt væk fra alting, at han ikke kan nås pr. mobiltelefon kan dog nu afvises.

Ekstra Bladet har talt med en jagtkammerat til Peter Arnfeldt, Jesper Karup Pedersen, som sammen med 15 andre jagtkammerater var i e-mailkontakt med ham både lørdag eftermiddag og lørdag sen aften.

- Han fik sent på eftermiddagen en mail fra vores fælles jagtkonsortium om, at der er lerdueskydning søndag morgen. Sent løndag aften svarer Arnfeldt pr. mail, at han er i 'lappland' underforstået at han derfor ikke kan komme til lerdueskydningen, siger Jesper Karup til ekstrabladet.dk.

Sms'en fra den stærkt eftersøgte Peter Arnfeldt til jagtvennerne lyder:

'rigtige mænd skyder ryper på fjeldet....hilsner fra lappland'.

Det fremgår af sms'en at den er sendt afsted fra Peter Arnfeldts IPhone.

Kan ikke blive afhørt
Lækagen blev fredag meldt til politiet. Men Peter Arnfeldt, der er blandt i alt kun tre i Skatteministeriet, der med sikkerhed har set de lækkede skattepapirer, når på grund af sit ophold i svensk lapland ikke at blive afhørt af Københavns Politi før valget i morgen torsdag.

Ud over Arnfeldt har kun en produktionsdirektør, dennes sagsbehandler og depertementschef Peter Loft med sikkerhed set sagen. Det er pt. uvist om daværende skatteminister Troels Lund Poulsen har haft adgang til de fortrolige papirer. Eks-ministeren afviser at besvare spørgsmål om sagen både over for Ekstra Bladet og dagbladet Politiken.

Kun fire embedsmænd hos Skat København menes at have haft adgang til de ni sider, hvis indhold delvist er lækket til BT.

Nuværende skatteminister Peter Christensen og dennes spindoktor Peter Høyer oplyser begge, at de ikke har haft adgang til afgørelsen, der fastslog, at Helle Thornings mand efter reglerne har betalt skat i Schweiz - og ikke i Danmark.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+