Kristian Jensen ser intet kursskifte til R

Venstre har ikke lavet kolbøtte, siger Kristian Jensen om Lars Løkkes invitation til samarbejde med Radikale

Venstre har ikke skiftet kurs, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indbyder den radikale leder Margrethe Vestager til et samarbejde efter folketingsvalget. Det siger Venstres næstformand Kristian Jensen.

- Det er godt, hvis vi kan fortsætte reformkursen hen over den politiske midte sammen med De Radikale. Den yderste venstrefløj står til et godt valg. Det er vigtigt, at vi får en regering, der fortsætter et bredt samarbejde om reformer, siger han.

Kristian Jensen advarede for blot to dage siden Venstrefolk mod at støtte De Radikale. I sin grundlovstale 5. juni sagde han, at "en stemme på Margrethe Vestager er en stemme på, at den yderste venstrefløj skal være en del af regeringsgrundlaget".

Spørgsmål: - Er det ikke et kursskifte?

- Nej. V, K, O og R har lavet en tilbagetrækningsreform og sikret dansk økonomi. Reformfamilien har lagt et stramt budget og oprettet en fælles bankkonto. Så vil S og SF gerne have et kreditkort uden grænser til at bruge af kontoen, siger Kristian Jensen og tilføjer.

- Det har reformfamilien en fælles interesse i ikke sker, siger han.

DFs finansordfører Kristian Thulesen Dahl advarer i Morgenavisen Jyllands-Posten Løkke mod at gøre SF's Ole Sohn og Villy Søvndal til ministre. Kristian Jensen afviser hans advarsel.

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor Margrethe Vestager - der er enig i den økonomiske politik, arbejdsmarkedspolitik, skatte- og erhvervspolitik - peger på en anden statsminister, siger Kristian Jensen.

Margrethe Vestager hilser Løkkes invitation velkommen, men peger stadig på Helle Thorning-Schmidt som statsminister.

- Jeg opfatter det som et vigtigt signal fra Løkke om, at han er parat til at samarbejde hen over midten, hvis Helle Thorning-Schmidt vinder valget, siger hun til avisen.