Annonce:
Annonce:

Engell: - Simon Emil blandt de ypperste

Den lille underlige, emsige LA-mand er den, som kan trække Tavse Thyra og Joachim B. med de løse kugler med ind i Folketinget

Simon Emil Ammitzbøll kåres i dag af Hans Engell som en af fremtidens politikere - men Engell advarer: Liberal Alliance opererer som et Stealth-fly og sniger sig i Folketinget, uden at nogen har udfordret dem for alvor. (Foto: Mik Eskestad)
Simon Emil Ammitzbøll kåres i dag af Hans Engell som en af fremtidens politikere - men Engell advarer: Liberal Alliance opererer som et Stealth-fly og sniger sig i Folketinget, uden at nogen har udfordret dem for alvor. (Foto: Mik Eskestad)
Annonce:
Følg Politik


Hans Engell giver hver dag i valgkampen et fingerpeg til den dovne eller travle vælger om, hvad man kan koncentrere sig om netop nu.

Liberal Alliances stabilt pæne meningsmålingstal var, mente ekstrabladet.dk's kommentator Hans Engell i går, en af hovedårsagerne til, at et panisk konservativt bagland netop fredag pressede partiformand Lars Barfoed ud et i udspil om afskaffelse af topskatten - til Venstres åbenlyse irritaltion.
Læs: Så kom valgkampens andet mega-selvmål

Nu opfordrer Engell sin travle eller dovne læser til at bruge kræfterne på at holde skarpt øje med det lille, nye parti i blå blok. Men han advarer: Det kan være en vanskelig opgave.

Det politiske Stealth-fly
- De opererer som et Stealth-fly, forklarer den tidligere forsvarsminister Engell. - Det er konstrueret, så det ikke kan ses af fjendens radar, og LA er på samme måde ved at snige sig til en valgsejr.

Annonce:

- De er mest aktive i annoncer, radiosports og på web - alt sammen steder, hvor man ikke kan modsige dem, og hvor de ikke kommer i diskussion og bliver udfordret.

- Og når de endelig vover sig ud på den åbne slagmark, er det stort set kun Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøll, man ser - bortset fra, når Joachim B. støder sine kugler helt i skoven, og når Thyra Frank prøver at forklare, hvorfor hun i 11 dages valgkamp kun har haft ét møde, hvor der var almindelige vælgere til stede.

En svaghed for Simon Emil
- Er det så smart? Ja, det er det i høj grad. Anders Samuelsen har fundet ud af, at det ikke virkede at gå amok på journalisterne på tv, men at det er meget bedre bare at finde et blåt slips, der matcher hans øjenfarve.

- Og så gør Simon Eml det hårde arbejde.

Hans Engell tager en dyb indånding, før han vover det ene øje:

Annonce:

- Jeg har en svaghed for Simon Emil! Altså ikke på dén måde, misforstå mig endelig ikke. Og jeg siger heller ikke, at man skal stemme personligt på ham.

Den ædle politiske idræt
- Men hvor Anders Samuelsen er svingende og noget uberegnelig, er Simon en perfekt repræsentant for den ædle politiske idræt!
Læs: Engell præsenterer den kommende politiske elite

- Denne lille, lidt irriterende, bedrevidende og underlige mand er myreflittig, hans runde hoved myldrer med ideer, han er på fire elektroniske platforme på én gang, han er overalt! konstaterer Hans Engell.

Historisk tab for R
- Han er emsig, men uhyre seriøs og ambitiøs. Det er ikke tilfældigt, at den tidligere radikale landsformand Søren Bald kaldte det et historisk tab for de radikale, da Simon Emil skred. Det mente Bald ikke, da 'varmluftballonen' - Khader - gik.

Annonce:

- I dag har Simon Emil i meget høj grad æren for, at Liberal Alliance er, hvor de er. Anders Samuelsen svæver lidt over vandene, men Simon styrer sammen med Leif Mikkelsen ( folketingskandidat og LA's landsformand, red.).

- Men kan det hele ikke kollapse, hvis folk som Joachim B. Olsen og Ole Birk Olesen bliver trukket mere ind i valgkampen?

De vilde holdes i stramme tøjler
- Jeg havde faktisk troet, at Ole Birk ville gå i udbrud på en tidspunkt, siger Hans Engell om LA's ultraliberale og kontroversielle spidskandidat i Østjylland. - Men der er styr på tingene. Det er lykkedes LA gennem daglige morgen-telefonmøder med spidskandidaterne at tøjle risikoen for vildskud - bortset fra et par stykker, ikke mindst de løse kugler fra Joachim B.

- LA er også gode til hurtige modaktioner. Når Lars Barfoed melder ud, at han vil sænke topskatten, er LA der straks og dobler op: de vil helt afskaffe den.

Annonce:

Ønsket om en blå revolution
- LA går benhårdt efter den vælgergruppe, som partiet er konstrueret til: Yngre mænd, som vil have en liberal revolution. Det er også dem, de møder med deres strategi for agitation: annoncerne, radioindslagene og webben.

- Disse mennesker gider ikke se på en rødlig variant af det blå eller en blålig variant af det røde, siger Hans Engell.

- Der er vælgere, som ønsker revolution med rødt, socialistisk mål. De stemmer på Enhedslisten. Og der er vælgere, som ønsker en revolution med blå, liberalistisk mål.

- De har nu Liberal Alliance som mulighed, men de kan ikke helt vide, hvad der sker, hvis virkelig partiet får de otte-ti mandater, som de står til i øjeblikket. Det er lidt af et spil med blind makker, konstaterer ekstrabladet.dk's kommentator.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: