Thorning satser på R trods nye krav

De Radikales krav til en rød regering afskrækker ikke Helle Thorning-Schmidt fra et regeringssamarbejde

(Foto: Tariq Mikkel Khan)
(Foto: Tariq Mikkel Khan)

Socialdemokraterne kan sagtens danne regering med De Radikale, som vil forringe efterlønnen med et borgerligt flertal efter valget.

Det fastslår Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt.

- Vi vil gerne have De Radikale med i en regering. Jeg håber, at vi efter valget på torsdag kan skabe en regering, der består af Socialdemokraterne SF, og de Radikale

De Radikale holder i weekenden landsmøde i Nyborg. Før kræver partileder Margrethe Vestager i Politiken, at en rød regering inden nytår fjerner kravet om, at dommere ikke må bære tørklæde og stramningerne af knivloven.

- Det er ikke nye budskaber fra De Radikale. Kernen i hele valgkampen er, at man selvfølgelig har fokuseret på forskelligheder blandt fire partier i den røde blok, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Men forskellighederne er ikke øget i modsætning til blå blok, som skændes, så det brager, siger Helle Thorning-Schmidt.

Spørgsmål: - Men så skal du gennemføre tilbagetrækningsreformen. Vil du det?

- Lad nu vælgerne tale. Valget handler også om efterlønsaftalen. Nu er det op til vælgerne at give deres besyv med. De er blevet spurgt om, hvad de mener, der skal ske med efterlønnen. Det tager vi naturligvis alle bestik af på Christiansborg, siger hun.

I Voxmeters måling for Ritzau, har de partier, som peger på Helle Thorning-Schmidt som statsminister, mistet sammenlagt seks mandater i denne uge. Hun støttes af 91 mandater. Alligevel er hun ikke bekymret.

- Alle målinger viser, at det er muligt at få et flertal efter næste valg. Mange målinger viser også, at det kan blive tæt. Derfor er min opfordring til alle, der ønsker en ny regering: De skal gå op at stemme på torsdag, siger hun.