Alle kriminelle udlændinge skal udvises

Et bredt folketingsflertal inklusive S og SF vil fremover udvise alle kriminelle udlændinge

Søren Pind vil stramme skruen så meget som absolut muligt. (Foto: Martin Lehmann)
Søren Pind vil stramme skruen så meget som absolut muligt. (Foto: Martin Lehmann)
Følg Politik

Fremover skal alle kriminelle udlændinge udvises af Danmark, lige meget hvor kort en frihedsberøvelse de er blevet idømt.

Og kun hvis en udvisning 'med sikkerhed' er i strid med internationale konventioner, skal den gøres betinget, skriver dagbladet Information.

Sådan lyder det forslag fra integrationsminister Søren Pind, som Folketinget tirsdag andenbehandler, og som S og SF vil stemme for under tredjebehandlingen på fredag.

Direktør for Institut for Menneskerettigheder Jonas Christoffersen vurderer, Danmark risikerer at tabe sager ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol:

- Jo flere sager, hvor man skal gå til kanten, jo større sandsynlighed er der for, at man kommer til at træde ud over kanten, siger han til Information.

Søren Pind forventer langt flere udvisninger som følge af lovændringen og understreger, at regeringen nu strammer så hårdt, at Danmark kan tabe sager:

- Det her får den virkning, at vi siger til danske domstole: Nu skal I gå lige så langt, som I overhovedet kan, og om nødvendigt er der en procesrisiko.

Professor i jura ved Københavns Universitet, Eva Smith, pointerer, at formuleringen, at man kun skal undlade at udvise, hvis det med sikkerhed er i strid med konventionerne, er bekymrende:

- Så risikerer man at gå for meget over i den anden grøft og krænke konventionerne, siger Eva Smith til Information.

Synes du, at det er i orden eller er det at gå for langt? Skriv din mening under artiklen!

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind