Hvad blver der af 'nok er nok', Thorning?

De radikale kritiserer Helle Thorning-Schmidt for at løbe fra sine ord på udlændingeområdet

Helle Thorning-Schmidt løber blå bloks ærinde på udlændingeområdet, lyder kritik fra de radikale. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)
Helle Thorning-Schmidt løber blå bloks ærinde på udlændingeområdet, lyder kritik fra de radikale. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)

S-formand Helle Thorning-Schmidt siger ét og gør noget andet i udlændingepolitikken.

Sådan lyder kritikken fra vennerne i de radikale, der undrer sig over, at Socialdemokraterne og SF vil stemme for regeringens stramning af udvisningsreglerne, når Thorning for et halvt år siden afgav et løfte om at ophøre med at stramme udlændingeloven. Det skriver Berlingske.

Læs også: DF: Grænsekontrol var ingen studehandel

- Det strider imod det, som Helle Thorning har sagt om, at der ikke er brug for flere stramninger af udlændingeloven. Det synes jeg selvfølgelig er beklageligt. Hun sagde endda, at 'nok er nok', og nu er hun med til at stramme yderligere, siger integrationsordfører Marianne Jelved (R) med henvisning til udtalelser fra S-formanden i december:

- Det, man forbinder med udlændingepolitikken, er jo familiesammenføringsreglerne og reglerne for permanent opholdstilladelse. Og også asylreglerne for den sags skyld. Her kan jeg ikke se, at der bliver behov for yderligere stramninger end der, hvor politikken ligger nu, sagde Thorning dengang.

Læs også: Pind om udvisningsregler: Vi går helt til kanten

Regeringens nye forslag om at kriminelle udlændinge skal kunne udvises fra Danmark, uanset hvor kort en frihedsberøvelse de er blevet idømt, er en del af regeringens betaling til DF for, at partiets stemme for efterlønsreformen, siger Jelved til Berlingske.

Også den 20. november fastslog Thorning-Schmidt, at 'vi har en tilstrækkelig stram udlændingelovgivning nu'.

Til Information siger Socialdemokraternes retsordfører, Karen Hækkerup, at stramningerne udelukkende er rettet mod ikke-danske bandemedlemmer.

0 kommentarer
Vis kommentarer