Se Lars Løkke gå i sort

Statsministeren kommer på meget dybt vand, da han skal forklare reglerne om det omdiskuterede pointsystem for familiesammenføring

Lars Løkke Rasmussen kommer på dybt vand, da han skal forklare regeringens pointsystem (Foto: Polfoto)
Lars Løkke Rasmussen kommer på dybt vand, da han skal forklare regeringens pointsystem (Foto: Polfoto)

Om statsministeren er træt, eller om reglerne er for indviklede, kan man kun gisne om, men Lars Løkke Rasmussen har i hvert fald meget svært ved at forklare regeringens pointsystem for familiesammenføring over for bl.a. Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen.

Johanne Schmidt-Nielsen spørger statsministeren i Folketingssalen, hvordan det kan retfærdiggøres, at f.eks. en brasilianer skal bestå en danskprøve efter tre måneder for at få lov til at blive i Danmark, mens f.eks. en japaner ikke skal bestå prøven for at blive familiesammenført.

På dybt vand
Spørgsmålet er åbenbart for avanceret for Lars Løkke Rasmussen, der roder sig ud i alenlange forklaringer om, at Danmark skal være et åbent, men dog ikke 'pivåbent samfund', og at dem, der kommer til landet skal have viljen til at 'ville Danmark', og selvom Johanne Schmidt-Nielsens spørgsmål bakkes op af Line Barfod, der også kræver en simpel forklaring, er der intet at komme efter.

Statsministeren er til sidst ude på så dybt vand, at han må kaste håndklædet i ringen og bede Enhedslisten rette henvendelse til integrationsministeren, hvis de vil have svar på, hvorfor det er rimeligt, at der ikke er ens regler for alle.

Se Lars Løkke Rasmussen på dybt vand her

0 kommentarer
Vis kommentarer