Pia K. - Rend og hop, Tyskland!

Pia Kjærsgaard bersærk på Bornholm

- Tyskerne kan rende og hoppe, siger Pia Kjærsgaard om tyskernes indsigelser mod den påtænkte udvidede danske grænsekontrol. (Foto: Thomas Sjørup)
- Tyskerne kan rende og hoppe, siger Pia Kjærsgaard om tyskernes indsigelser mod den påtænkte udvidede danske grænsekontrol. (Foto: Thomas Sjørup)

Pia Kjærsgaard genåbnede torsdag under det stort anlagte folkemøde på Bornholm slagsmålet om den danske grænseaftale.

Læs også:Pia K.: Marlene Wind er færdig

Det skete med et voldsomt udfald mod Tyskland og EU.

Rend og hop
- Tyskerne kan rende og hoppe. EU-Kommissionen kan rende og hoppe. Den danske grænsekontrol er ikke i strid med Schengen-samarbejdet, siger partilederne til Ritzaus Bureau.

Udtalelsen fra Pia Kjærsgaard (DF) kommer på et tidspunkt, hvor udenrigsminister Lene Espersen (K) ellers har ryddet sin kalender for at dæmpe den ulmende diplomatiske krise med netop Tyskland og EU.

EU er bange
- I EU er de blevet rigtig bange. Danmark skal bankes på plads. Koste hvad det vil. Alle ideologiske kanoner er kørt i stilling. Alt sammen på grund af vores ønske om at beskytte de danske grænser, siger Pia Kjærsgaard.

Hun langer samtidig hårdt ud efter Danmarks naboland mod syd, der har været en af hovedkritikerne af grænseaftalen, som er en del af Dansk Folkepartis betaling for at sige ja til forringelse af efterlønnen og en fremrykning af en højere folkepensionsalder.

- Tyskland spiller rollen som 'tæskehold'. Alt, hvad der kan krybe og gå af ministre og ambassadører er sat til at angribe Danmark, lyder det fra Pia Kjærsgaard.

Scorer stort i meningsmålingerne
Hun kalder sagen en storm i et glas vand, fordi der alene er tale om, at Danmark vil sætte 98 ekstra toldere til 'at beskytte danskerne mod østeuropæiske bander'.

Efter at grænseaftalen har udviklet sig til et internationalt slagsmål, er Dansk Folkeparti gået markant frem. I en meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, er Dansk Folkeparti gået fra 12 procent af stemmerne til 15,2 procent på to uger.

0 kommentarer
Vis kommentarer