Ikke et radikalt ord om hindbærsnitter

Da Margrethe Vestager i dag talte i ulvetimen for en lille forfrossen skare i Allinge, var der ikke et ord om hindbærsnitter

Margrethe Vestager (R) tordnede fra Folkemødets hovedtalerstol i Allinge mod grænsekontrollen. Der var dog ros til DF's Peter Skaarup for at føre en sober tone. (Foto: Klavs Bo Christensen)
Margrethe Vestager (R) tordnede fra Folkemødets hovedtalerstol i Allinge mod grænsekontrollen. Der var dog ros til DF's Peter Skaarup for at føre en sober tone. (Foto: Klavs Bo Christensen)

Som opvarmning for Margrethe Vestagers tale på Folkemødets 'orange scene' i Allinge, gjorde retorikprofessor Christian Koch, hvad han kunne for at skræmme tilhørerne væk med sin 'samtale' med den radikale leder.

Knap 40 forblæste tilhørere holdt stand, da professorenes lange monologer om demokrati sluttede, og Margrethe Vestager kunne holde sit valgoplæg 'Vi samarbejder. Også i Europa' - med fin hentydning til DF og grænsekontrollen.

Læs også: Folkemødet ikke et pressemøde

Formanden for det lille magtfulde midterparti, der i meningsmålingerne er vokset til 15 mandater, gik på talerstolen klokken 18 - langt efter Folkemødets primetime, der har været tildelt Løkke, Thorning og Pia Kjærsgaard.

Da justitsminister Lars Barfoed (K) i går gik på talerstolen i Danchells Anlæg, ligeledes klokken 18, trak han en forkølet tilhørerskare på 40.

Og så: iPod-battle
Men efter at have fortrængt Christian Koch, lykkedes det Vestager at samle godt 100 tilskuere til et angreb på den forkætrede grænsekontrol, internationalt udsyn og et opgør med blokpolitik.

Men ikke et ord om Folkemødets varme kartoffel; Lars Løkkes hindbærsnitter.

Efter sin tale, forlod Margrethe Vestager hastigt scenen, som hun overlod til intet mindre end en iPod-battle mellem de radikales næstformand, Morten Østergaard, og DF's retsordfører Peter Skaarup.

Den fik på alle de værdipolitiske tangenter - Østergaard lagde for med Outlandish, Skaarup fulgte op med DF's nationalromantiske valgsang.

Læs også: Pia Kjærsgaard som statsminister

Folkemødet på Bornholm slutter lørdag. Den politiske kamp ventes at fortsætte i aften på de konservatives båd - kendt for de gratis øl. Samt på Gæstgiveren - de radikales og Politikens hule ...

0 kommentarer
Vis kommentarer