Bertel Haarder forsvarer den svenske konge

Med et angreb på mediernes fokus på sladderhistorier forsvarer Bertel Haarder blandt andet den svenske konge

(Foto: All Over/ Anita Graversen)
(Foto: All Over/ Anita Graversen)

Den første udgave af Folkemødet ruller de kommende dage, og indenrigsminister og initiativtager Bertel Haarder (V) lægger nu hårdt ud med at pege på medierne som det store, demokratiske problem for tiden.

Det sker i et uventet forsvar for den svenske konge, skriver Information.

- På visse måder mener jeg, at vi har fået en beklagelig åbenhed. Medier mener, deres egen frihed til at bringe alt, de har lyst til, er demokratiets kerne, siger Haarder.

Ingen demokratisk gevinst
- Jeg medgiver, at retten til at gøre det er demokratiets kerne, men en hetz som den, vi ser mod den svenske konge for tiden, det var utænkeligt tidligere, og det er bestemt ikke nogen gevinst for demokratiet. Tværtimod, siger han til Information.

Det er den svenske presses pågående historier om Kong Carl Gustafs påståede mafiøse forbindelser og hang til blandt andet glædespiger og druk, der irriterer Bertel Haarder.

- Jeg kan slet ikke forstå, at de historier overhovedet er relevante for noget som helst, siger Haarder.

Sladder skader
Grunden til, at han fremhæver den svenske konge, er, at han mener, at tendensen er den samme i Danmark, hvor blandt andre den Socialdemokratiske leder Helle Thorning-Schmidt og de Konservatives Henriette Kjær og Lene Espersen er blevet trukket igennem sager, hvor privatpersonen har været i fokus.

- Der bringes sladderhistorier til torvs, og for eksempel er Lene Espersen blevet helt urimeligt hængt ud, og jeg vil påstå, at den megen sladder i medierne skader demokratiet, for samtidig med at man fokuserer så meget på personerne, så fjerner man fokus fra sagen, siger han.

Han nævner ikke, at hans eget temperament - udstillet i tv-indslag et par gange - vel stort set har fået mere opmærksomhed end hans politiske gerninger på det seneste, skriver Information.

0 kommentarer
Vis kommentarer