DF får vælgersmæk efter efterlønsaftale

De Radikale stormer frem, mens Pia Kjærsgaard høster sin allerdårligste måling hos meningsmålingsinstitut

Dansk Folkeparti får klø i en ny meningsmåling, som YouGov har foretaget for metroXpress.

Partiet dumper ned til rekordlave 10,9 procents vælgeropbakning, og det er den dårligste måling, siden YouGov begyndte at lave vælgermålinger i februar 2008.

Nedturen skyldes vrede over, at Dansk Folkeparti har indgået en aftale om efterlønsforringelser med regeringen og De Radikale, vurderer politiske kommentatorer.

Men Dansk Folkeparti har ikke brudt sine løfter med den omstridte aftale om efterlønnen, lyder det fra gruppeformand Kristian Thulesen Dahl.

- Venstrefløjen og fagbevægelsens massive kampagne om, at vi skulle have begået løftebrud, er gået ind hos nogle af vores vælgere. Men man kan ikke begå løftebrud, når man før et valg siger, hvad man vil gøre efter et valg, siger han.

Mens Dansk Folkeparti får stryg for efterlønsaftalen, stormer De Radikale frem til 9,0 procent af stemmerne mod blot 6,1 procent i maj.

De Radikales næstformand, Morten Østergaard, er svært tilfreds med fremgangen.

- Den type målinger giver godt humør og høj moral. Vi går både efter en efterlønsreform og en ny regering. Det kvitterer vælgerne for. Det første har vi opnået, så nu lægger vi os i selen for at få en ny statsminister, siger han.

Samlet står rød blok til en fremgang på et mandat til 95 mandater mod blå bloks 80, skriver metroXpress.

0 kommentarer
Vis kommentarer