Grænse-slagsmålet deler danskerne

Spørgsmålet om styrket toldkontrol ved grænserne deler danskerne, viser ny meningsmåling

Det er ikke kun blandt politikerne på Christiansborg, at planerne om permanent toldkontrol ved de største grænseovergange skaber splid.

En meningsmåling fra Epinion lavet for DR Nyheder viser, at spørgsmålet stort set deler danskerne i to lige store blokke. En for og en i mod.

Danskerne skulle forholde sig til følgende spørgsmål:

"I de seneste uger har der i Danmark været diskussion af at indføre fast døgnbemanding af toldere ved fire store grænseovergange. Forslaget er blevet kritiseret af EU, da det kan være i strid med princippet om åbne grænser mellem EU-lande. Er du for eller i mod et forslag om fast døgnbemanding af toldere ved fire store grænseovergange?"

44 procent var for forslaget om fast døgnbemanding, 44 procent var imod, mens 12 procent var i tvivl eller svarede ved ikke.

Målingen viste også en tydelig blokeffekt, hvor der var større opbakning til forslaget om permanent grænsekontrol blandt blå bloks vælgere - 66 procent - og omvendt større modstand på venstrefløjen - 62 procent.

Ifølge meningsmålingen mener over halvdelen af de adspurgte - 55 procent - at hele sagen om øget grænsekontrol skader Danmarks omdømme i udlandet.

1.021 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år har deltaget i målingen.

0 kommentarer
Vis kommentarer