Så fik Pia Kjærsgaard sin vilje

Selv S og SF har tænkt sig at stemme ja til DF's krav om øget toldkontrol ved de danske grænser

(Foto: Folketingets tv)
(Foto: Folketingets tv)

Efter et tre timer langt åbent samråd i Folketingets Finansudvalg i dag, står det nu klart, at der er flertal for DF's krav om øget toldkontrol ved de danske grænser.

Finansudvalget mangler ganske vist de sidste papirer fra regeringen - bla. en redegørelse Justitsministeriet har udfærdiget til EU-Kommissionen - for at kunne tage endelig stilling.

Under dagens lange samråd var der ellers hård kritik af VKO's grænseforslag fra rød blok, der ikke mener, man kan bruge 14 ekstra toldere til meget. SF har ellers selv foreslået øget toldkontrol, men blev dengang 'hånet for det af regeringen'.

Det handler ikke om paskontrol
Er der for mange eller for få toldere, og er der problemer med EU? Kan I finde ud hvad I mener i oppositionen?

- Socialdemokraternes og SF kan sagtens finde ud af, hvad vi mener: Der skal tilføres flere ressourcer til toldområdet, og derfor så støtter vi det, siger finansordfører Morten Bødskov (S) til ekstrabladet.dk.

Og at det handler om told- og ikke paskontrol brugte også skatteministeren mange kræfter på at understrege. Så EU-Kommissionen behøver slet ikke bekymre sig.

De radikale er til gengæld ikke i tvivl om, at Danmark er ved at lukke sig om sig selv med de strammede regler til stor skade for vores omdømme.

Men, beroliger justitsminister Lars Barfoed (K):

Permanent overvågning, eller stikprøver, eller ...?
- Schengen (traktaten der nedlagde en række EU-landes indre grænser) regulerer jo ikke toldkontrollen. Jeg kan overhovedet ikke se, at det er i strid med Schengen, sagde Barfoed under samrådet, hvor der kastet flittigt med mudder fra begge blokke.

Skatteminister Peter Christensen lover til gengæld, at toldkontrollen ikke blot bliver stikprøver, men erkender, at 'permanent overvågning' ikke betyder toldere 24 timer ved alle grænser, havne og lufthavne.

- Men det bliver jo ikke permanent kontrol, har vi lige fået at vide. Hvad vil man sige til EU? At det er permanent eller stikprøver, spurgte de radikales Morten Østergaard.

Østergaard mener, at Danmark med tiltaget 'leger med nationalismens ild', hvilket Barfoed skyndte sig at tage 'stærkt afstand' fra.

Og således komplet uenige og hovedrystende over for modparten bliver aktstykket, som det hedder, formentlig vedtaget torsdag eller fredag i Finansudvalget.

0 kommentarer
Vis kommentarer