- Jeg får Stasi-minder af S

S-kritik af banker får Morten Messerschmidt til sammenligne ny regering med Stasi

Morten Messerschmidt får mindelser om Stasi, når Socialdemokraterne kritiserer bankøkonomer. (Arkivfoto: Benjamin Kürstein)
Morten Messerschmidt får mindelser om Stasi, når Socialdemokraterne kritiserer bankøkonomer. (Arkivfoto: Benjamin Kürstein)

De seneste meldinger fra socialdemokratiske politikere får nu Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet Morten Messerschmidt til at tænke på den tidligere efterretningstjeneste i DDR, Stasi.

Socialdemokraternes næstformand Nick Hækkerup retter torsdag i Politiken en hård kritik af bankernes cheføkonomer, som ifølge Hækkerup giver regeringen medvind i deres økonomiske analyser, fordi en regering under ledelse af Helle Thorning-Schmidt vil hæve skatten for bankerne.

Læs også: S anklager banker for politisk aktivisme

Og det er ifølge Morten Messerschmidt blot det seneste eksempel på, at Socialdemokraterne vil tryne dem, de ikke er enige med.

- Man ser et regeringsalternativ for sig, der minder mere om Stats-overvågning end et frit demokrati.

- Ligefrem Stasi-overvågning. Det var jo en meget omfattende overvågning?

- Der tegner sig et klart billede. Og det kan godt være, at Stasi-overvågning er et stærkt udtryk, men det er den eneste historiske pendant, jeg kan finde, når en regering vil censurere, hvad aviser skriver og hvad bankøkonomer og forskere skal mene, siger Morten Messerschmidt til ekstrabladet.dk.

Medier og forskning er de andre områder, hvor Socialdemokraterne i de seneste uger har markeret sig med holdninger, som Messerschmidt er blevet fortørnet over.

Først foreslog S og SF i deres store økonomiske plan, at der skal spares 100 millioner kroner på 'forskningsbevillinger, råd og nævn til borgerlige debattører'.

I sidste uge tordnede Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen mod Jyllands-Posten, Berlingske og Børsen, som ifølge Sass er blevet så borgerlige, at det er et samfundsproblem. Sass sagde tillige i det oprindelige interview med Information, at han godt kunne tænke sig at tage mediestøtten fra de tre aviser. Dette trak han siden tilbage og forklarede, det var ment som en vittighed.

Men Messerschmidt kan ikke se det sjove.

- Der ser ud til at være det mantra, at når kniven skal føres, så skal alle, der ikke tænker rødt, trækkes ned i sølet, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer