Sass Larsen-kommentar var en vittighed

Det var en joke, da Henrik Sass Larsen talte om at beskære støtte til 'borgerlige' dagblade.

De danske medie er skævvredne i deres politiske overbevisning, men det er ikke meningen, at der målrettet skal skæres i mediestøtten til bestemte medier, der skriver kritisk om venstrefløjen.

Det var en gemen vittighed, slår Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, nu fast.

- Det var jo en joke. Jeg prøvede at sige det humoristisk. Der skal man følge med i tonefaldet, hvis man skal forstå det. Det var en humoristisk bemærkning, som ikke skulle have stået alt for meget alene, siger Henrik Sass Larsen.

Tidligere på dagen kunne man i Dagbladet Information læse, at den socialdemokratiske ordfører ønskede at skære i mediestøtten til aviser, der var for højreorienterede, fordi de skævvred debatten og agerede udemokratisk.

Det fik tidligere på dagen De Konservatives medieordfører til at true med at formene Socialdemokraterne adgang til mediestøtteforhandlingerne til foråret, hvis partiet gik ind i forhandlingerne med Sass Larsens oprindelige holdning.

Selvom beskæringen af mediestøtte til bestemte medier var en vittighed, fastholder Sass Larsen dog sin oprindelige kritik af de danske medier.

- Jeg synes, at man har et kæmpestort problem med, at der i stor grad er sket en højredrejning af de folk, som kommer til orde, og som er herskende i forhold til en opinion i medierne i Danmark, siger Henrik Sass Larsen.

Efter at Sass Larsens udtalelser spredtes i de danske medier torsdag, skabte det furore over hele det politiske spektrum. Blokfællerne hos Enhedslisten og SF har taget afstand fra den humoristiske bemærkning.

0 kommentarer
Vis kommentarer