SU-ballade tegner skidt for bred reform

Partierne bag SU-forliget ligger i åbent skænderi, og det lover ikke lovende for en bred SU-reform

Regeringen balancerer på kanten af et historisk forligsbrud.

Sådan lyder anklagen fra oppositionen, før den brede partikreds bag SU-forliget mødes klokken 19.30 i Undervisningsministeriet.

- Vi kan pludselig konstatere i pressen, at regeringen har lavet en aftale hen over hovederne på os, siger uddannelsesordfører Christine Antorini fra Socialdemokraterne.

Hun henviser til den smalle politisk aftale, som regeringen indgik med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne i går aftes. Aftalen skærer én milliard på SU’en for at lukke det gabende hul i rigets slunkne statskasse.

- Men vi vil ikke skære på SU’en, og så må det jo betyde, at de vil bryde SU-forliget, siger Antorini, som kalder regeringens fremgangsmåde i sagen for "helt ude i hampen".

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser, at man bryder med god skik på Christiansborg og håber, at Socialdemokraterne vil være med til en ny aftale, lyder det.

De radikale er langt fra imponerede.

- Jeg ved lige nu ikke, om forliget nu er opsagt, og det er rigtig dårlig performance af regeringen, fortæller Marianne Jelved, radikal uddannelsesordfører.

Hvis forliget falder vil de være 'utroligt dumt' og 'perspektivløst', lyder det.

- Det viser bare hvor dårligt regeringen behandler sine samarbejdspartnere. Hvis ikke den får sin vilje med det samme, kan man bare gå. Det er intet, der er helligt i den regering, siger Marianne Jelved.

Den brede SU-forligskreds tæller ud over regeringen også Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF og De Radikale. Skal ændringer af SU'en blive til noget inden for denne kreds, skal det vedtages enstemmigt af parterne.

0 kommentarer
Vis kommentarer