EL-Johanne: Nu skal vi finde en dagpengeløsning

Enhedslisten svarer ikke entydigt på, hvor langt partiet vil gå for at presse regeringen i dagpengespørgsmål

Foto: Thomas Sjørup
Foto: Thomas Sjørup

Der var ikke umiddelbart de store udmeldinger fra Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, da hun torsdag morgen mødte op til forhandlinger i Finansministeriet om en løsning på dagpengespørgsmålet.

Hun svarer i hvert fald ikke klart på, hvor langt partiet er klar til at går for at presse regeringen.

- Vores mål er, og det tror jeg alle ved, at vi skal finde en løsning for de mange mange tusinde mennesker, der står til at falde ud af dagpengesystemet.

- Det er sådan set det, vi har arbejdet på i rigtig, rigtig lang tid, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

På mødet skal regeringen og Enhedslisten forsøge at nå til enighed om, hvordan de cirka 30.000 personer, der står til at falde ud af dagpengesystemet i 2013, skal reddes.

Regeringen har lagt op til, at der bliver lavet en midlertidig såkaldt arbejdsmarkedsydelse, mens dagpengelængden fastholdes på de to år.

Enhedslisten er på forhånd kritisk overfor især finansieringen af regeringens dagpengeforslag, samt at regeringen vil nedsættet en dagpengekommission, der over de kommende år skal granske hele systemet.

Men om det kan give slåskampe nok til et forhandlingsnedbrud, vil Johanne Schmidt-Nielsen ikke ind på.

- Det er jo sådan, at når man skal lave en aftale forskellige parter sammen, så skal man jo snakke om, hvordan det skal gøres, og man skal snakke om, hvor pengene skal komme fra.

- Sådan fungerer politik, og vi synes, at der var mange måder, der var klogere, hvis man skal finansiere det her, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer