Zuckerberg på besøg hos Helle T

Man kan ikke undgå at være imponeret af det, han har skabt, siger statsministeren om Facebook-bossen

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Den amerikanske Facebook-stifter Mark Zuckerberg mødtes mandag med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Den 29-årige internetmilliardær havde droppet sin karakteristiske afslappede forretningsuniform - hættetrøje og jeans - og var trukket i hvid skjorte og mørk habitjakke, da han var på besøg hos den danske regeringschef.

- Havde i dag en god samtale med Mark Zuckerberg, skriver Helle Thorning-Schmidt på sin egen Facebook-profil.

- Man kan ikke undgå at være imponeret af det, han har skabt. Og som vi er så mange, der bruger, tilføjer statsministeren uden dog at fortælle mere om, hvad de to talte om.

Det fremgår heller ikke, hvad den unge entreprenør laver i Danmark.

Allerede som 19-årig udviklede Zuckerberg forløberen til Facebook sammen med et par venner i 2004, og siden tog tingene så meget fart, at han droppede ud af det prestigefyldte universitet Harvard.

Sine egne værdier har Zuckerberg beskrevet med ordene: Åbenhed, relationer mellem mennesker og vægt på sociale værdier. Den sociale tjeneste tjener penge på salg af bannerreklamer, apps og spil.

I 2008 indgik Zuckerberg forlig i en retsstrid om rettighederne til Facebook.

Tre klassekammerater fra Harvard fik 380 millioner kroner efter at have anklaget Zuckerberg for at have stjålet idéen til Facebook fra dem. Sagen udgør kernen i den Oscar-vindende spillefilm "Social Network."

I 2010 blev Facebook-stifteren udnævnt til 'Årets person' af tidsskriftet Time. Han er også blevet mangemilliardær på den populære, sociale nettjeneste.

Zuckerberg har også udvist interesse for politik og vil blandt andet gerne være med til at bane vejen for reformer inden for uddannelse. Han har blandt andet doneret 100 millioner dollar til offentlige skoler i New Jersey.

0 kommentarer
Vis kommentarer