Spektakulær sag: Generalmajor kræver 100.000 af top-socialdemokrat

Chefen for Hærens Operative Kommando hiver Socialdemokraternes finansordfører i retten

John Dyrby Paulsen sagsøges for 100.000 af HOK-chef Per Ludvigsen. (Foto: Rasmus Flindt)
John Dyrby Paulsen sagsøges for 100.000 af HOK-chef Per Ludvigsen. (Foto: Rasmus Flindt)

Chefen for Hærens Operative Kommando, Per Ludvigsen, kræver i morgen i en spektakulær retssag i Næstved Byret 100.000 i erstatning af John Dyrby Paulsen, Socialdemokraternes finansordfører og medlem af forsvarsudvalget.

Sagen bunder i en ramsaltet kritik, som John Dyrby Paulsen i flere læserbreve sendte af sted mod Per Ludvigsen under valgkampen 2011. Her revsede han i skarpe vendinger Ludvigsen, der dengang var generalmajor og chef for Forsvarets Materieltjeneste. Socialdemokraten anklagede bl.a. Ludvigsen for ulovlig udlicitering i forbindelse med, at Matarieltjenesten afgav en kæmpe ordre på vedligeholdelse af 11 skibsmotorer til et privat firma uden at sende opgaven i udbud.

Erkendte fejl

Forsvaret erkendte, at udliciteringen foregik ulovligt. Men en intern redegørelse viste, at der hverken var tale om nepotisme eller inhabilitet. Det fik en stærkt utilfreds generalmajor til at sagsøge Dyrby Paulsen og kræve 100.000 i erstatning, som byretten altså skal tage stilling til i morgen:

'Det overskrider alle grænser for anstændighed, når Dyrbys politiske selviscenesættelse foregår på bekostning af mine tidligere medarbejdere eller mig selv og indebærer beskyldninger om nepotisme, korruption og sygelige tvangstanker. Derfor er det rimeligt, at folketingsmedlem Dyrby får mulighed for at dokumentere sine ubeføjede påstande, hvor det er passende at gøre den slags, nemlig i en retssal. Og den scene vil jeg invitere Dyrby til at optræde på. Så må retssystemet træffe en afgørelse om grænser for politikeres anstændighed.', skrev Per Ludvigsen bl.a. om sagen i Berlingske i september 2011.

Afviser alt

John Dyrby Paulsen, der er valgt i Korsør, hvor flådestationen, som mistede ordren, ligger, afviser pure alle anklagerne fra HOK-chefen og regner med frifindelse.

- Vi afviser fuldstændigt hans påstande om, at der er tale om injurier. Det er lidt en pjattet sag, da Per Ludvigsen tilsyneladende ikke har noget at indvende mod substansen i min kritik, siger John Dyrby Paulsen til Ekstra Bladet.

- I øvrigt mener jeg slet ikke, at jeg har kritiseret Per Ludvigsen for nepotisme. Den er en tolkning, han selv anlægger.

De 11 skibsmotorer havarerede på Flådestation Korsørs motorværksted i 2009. Derefter besluttede forsvaret at flytte den 100 millioner kroner store kontrakt på motorvedligeholdelse fra forsvarets eget værksted til den private virksomhed Holm-Technoscan i Glostrup.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Per Ludvigsen eller hans advokat Karoly Németh.

0 kommentarer
Vis kommentarer