EL: Regeringen forsøger at trylle ledigheden væk

Regeringen negligerer arbejdsløshedsproblemet i sin økonomiske redegørelse, mener Enhedslisten

Foto: Jesper Mortensen
Foto: Jesper Mortensen

Ifølge Enhedslisten forsøger regeringen at lave et skønmaleri af virkeligheden med sin netop fremlagte økonomiske redegørelse. Særligt regeringens omtale af arbejdsløsheden springer Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen, i øjnene.

- Jeg synes, det er lidt mærkeligt, at man laver en redegørelse, hvor man prøver at trylle problemerne med ledighed væk. Jeg mener, det er et skønmaleri, som ikke passer til virkeligheden, siger han.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har mandag præsenteret Økonomisk Redegørelse, der indeholder regeringens vurdering af den økonomiske udvikling i Danmark og en prognose for dansk økonomi.

M

Foto: Kristian Linnemann Dansk politik Regeringen forventer lav vækst og færre ledige

en her forsøger regeringen ifølge Enhedslisten at negligere arbejdsløshedsproblemet ved at fortælle, at beskæftigelsen i den private sektor er på niveau med årene før krisen.

- Langtidsledigheden er i virkeligheden den højeste siden midten af 1990'erne. Det kan godt være, den er faldet en anelse i det sidste kvartal, men langtidsledigheden er den højeste siden midten af 1990'erne.

- Og grunden til, at der er forskel på det, regeringen siger i sin redegørelse, og så virkeligheden, er, at regeringens tal udelader alle dem, der er faldet ud af systemerne. Men de er jo lige så langtidsledige som dem, der stadigvæk er på dagpenge, siger Frank Aaen.

Regeringens bør tage problemet med de arbejdsløse mere alvorligt, lyder det fra Enhedslisten, som har en række forslag til, hvad der skal gøres.

- Vi mener, der er masser af muligheder for at lave fornuftig beskæftigelse i energirenoveringer, kollektiv trafik og vedvarende energi. Der har vi en masse konkrete projekter, der er brug for at få sat i gang.

- Det vil gavne miljøet, men også sætte gang i den private beskæftigelse, som vi også er optaget af, siger Frank Aaen.

I regeringens økonomiske redegørelse fremgår det, at regeringen regner med, at bruttoledigheden vil falde med 8000 personer i år til 154.000 og næste år yderligere med 9000 til 145.000.

Faldet skyldes især, at ledige, som opbruger dagpengeretten, overgår til efterløn, SU eller bliver selvforsørgende.

0 kommentarer
Vis kommentarer