V: Regeringen håber igen på en god løsning i morgen

Regeringen skal tage mere ansvar for at skabe økonomisk vækst og øget beskæftigelse i Danmark, lyder V-kritik

Venstres finansordfører Peter Christensen mener, at regeringen læner sig for meget tilbage i den økonomiske politik. Foto: Torben Stroyer
Venstres finansordfører Peter Christensen mener, at regeringen læner sig for meget tilbage i den økonomiske politik. Foto: Torben Stroyer

Regeringen læner sig for meget tilbage i den økonomiske politik og sætter sin lid til, at et opsving i landene omkring os kan sætte gang i økonomien og beskæftigelsen i Danmark.

Det mener Venstres finansordfører, Peter Christensen, efter at regeringen har nedjusteret sit skøn for den økonomiske vækst til blot 0,5 procent af BNP i år efterfulgt af 1,6 procent i 2014.

- Det, vi nu hører fra regeringen, er, at den optimisme, de havde for i år, har de så næste år. Og vi må desværre konstatere, at 2013 er et år, hvor der ikke er kommet gang i dansk økonomi.

Se også: Økonom: Enig i regeringens prognose for boligpriser

- Så det er lidt ud fra devisen, at der kommer en god løsning i morgen, at vi nu hører regeringen, siger han.

Peter Christensen peger på, at det var præcis det samme, der skete for et år siden, hvor regeringen var optimistisk på vegne af 2013, fordi man regnede med, at det ville gå bedre i landene omkring os.

Se også: Regeringen forventer lav vækst og færre ledige

En vurdering, som har vist sig ikke at holde stik, og nu frygter Venstre-ordføreren, at historien kan gentage sig.

- Regeringen siger jo helt ærligt, at hvis det skal gå lidt bedre i 2014, så er det, fordi landene omkring os får det bedre. Og det er der jo ikke nogen sikkerhed for kommer til at ske.

Se også: Vestager: Ikke plads til lempelser på finansloven

- Derfor er der behov for at gøre noget ved det de ting, vi selv kan påvirke. Og regeringen har ikke gjort nok for at skabe en større indenlandsk efterspørgsel og tryghed for de danske virksomheder og forbrugere, siger han.

Venstre ønsker først og fremmest at reservere den værdistigning, der er i samfundet i de kommende år, til at afskaffe byrder for arbejdspladser i Danmark gennem skattelettelser, så der på den måde kommer flere mennesker i arbejde.

Når det gælder udsigten til en faldende ledighed i 2013 og 2014, påpeger Peter Christensen, at det ikke afsejler en tilsvarende stigning i beskæftigelsen.

- Det, at der bliver færre ledige, er ikke et udslag af, at man forventer, at der kommer meget gang i økonomien. Det er mere et resultat af demografi, altså at der er flere, der går på pension, og også et udslag af, at der er flere, der kommer i uddannelse.

- For få måneder siden fremlagde regeringen en vækstpakke, hvor de pralede med en effekt på 150.000 job, men det kan man ikke se nogen steder i vurderingen for hverken i år eller 2014, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer