Thorning vil have flere job - men lover ikke lempelser

Statsminister Helle Thorning-Schmidt lover ikke lempelser af finanspolitikken i tale ved afslutningsdebatten

Enhedslistens hovedkrav til efterårets finanslov er, at regeringen fører en mere lempelig finanspolitik. Der skal ske noget for at få gang i beskæftigelsen, mener regeringens støtteparti.

Men statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) havde som ventet ingen løfter om nye milliardpakker med i sin tale ved Folketingets afslutningsdebat.

Her fastslår statsministeren, at der nu styr på økonomien, og at konkurrenceevnen fortsat skal styrkes.

Statsministeren er dog enig i Enhedslistens mål om flere arbejdspladser - hvis de altså ligger i den private sektor:

- Alle skal have en uddannelse. Alle skal have et arbejde. Flere private arbejdspladser har meget høj prioritet for regeringen.

- Der er nogle, som spørger, hvorfor det er så vigtigt. Svaret er kort og klart, at vi har mistet langt over 100.000 private arbejdspladser under krisen.

- De mennesker, der har mistet deres arbejde, har brug for et nyt. Og som land har vi brug for arbejdspladser til at finansiere vores velfærd, siger Helle Thorning-Schmidt

Ifølge Thorning er der nu 'styr på økonomien'.

- Før skred budgetterne. Det gør de ikke mere. Det sikrer en lav rente. Og dermed private arbejdspladser, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun fastslår, at formålet med regeringens økonomiske politik og forårets milliardstore vækstpakke er at skabe tillid til dansk økonomi og tro på fremtiden, så virksomhederne investerer og forbrugerne bruger penge i stedet for at spare op.

Dagpengeforliget med Enhedslisten skal samtidig skabe tryghed i de berørte familier, så de kan fortsætte deres hverdag, lyder det fra statsministeren.

- Men væksten i EU er stadig for lav og arbejdsløsheden for høj, især alt for høj blandt de unge. Derfor skal vi fortsætte med at forandre vores lande og styrke konkurrenceevnen. Og de mange beslutninger, der allerede er truffet i EU, skal føres ud i livet i alle landene, siger Thorning.

0 kommentarer
Vis kommentarer