Engell: Thulesen-Dahl viser tænder

Med omstridt annonce om statsborgerskab sætter Dansk Folkeparti en fed streg under deres mærkesag op til afslutningsdebat

Dansk Folkeparti viser tænder med ny annonce, mener Hans Engell. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Dansk Folkeparti viser tænder med ny annonce, mener Hans Engell. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

En liste med knap 700 navne, hvoraf én er en potentiel fare for Danmarks sikkerhed, er Dansk Folkepartis seneste bud på reklame for partiet.

Den omstridte annonce, som revser retten til dansk statsborgerskab, er blevet offentliggjort i flere dansker aviser onsdag - og den timing er slet ikke tilfældig.

Se også: 'Vi er bedre for Danmark end DF'

- Det ligner en kedsommelig afslutningsdebat og lige præcis den her sag har elementerne til at give et ordentligt slagsmål i folketinget, tilføjer Engell.

Han påpeger samtidig, at annoncen er med til at vise vælgerne, hvor partiets forholdsvis nye partileder, Kristian Thulesen-Dahl står i forhold til udlændingepolitikken.

Se også: Ekspert: Nej til statsborgskab ulovligt uden dom

- Det er første gang, Thulesen-Dahl virkelig viser tænder i udlændingedebatten, og jeg synes, det er overraskende, at han viser så skarpe tænder, siger Hans Engell og tilføjer:

- Siden han blev formand, har hans styrke været, at han opleves som den lidt blidere udgave af Pia Kjærsgaard - ikke helt så hardcore - og det har også haft meget at sige i forhold til deres vælgerfremgang. Men nu står det fast, at når det gælder udlændinge, så er han mindst ligeså skarp som Pia Kjærsgaard.

Se også: Voldsom vrede over DF-annonce: Usmagelig

Den politiske kommentator mener dog ikke, at den omstridte annonce nødvendigvis vil have en god effekt.

- Om de vinder på det, må jeg stille spørgsmålstegn vil, for der er mange vælgere, der vil mene, det er at gå et skridt for langt, siger Engell.

Annoncen er i øvrigt ikke det eneste offensive træk fra Dansk Folkepartis side.

Se også: DF kaster mistanke over hundredvis i annonce

I en blog på jp.dk skrev en af partiets mere markante personligheder, Europa-parlamentariker Morten Messerschmidt, for få dage siden et længere indlæg om 'dem' og 'os', hvor han blandt andet revser indvandrere.

Blogindlægget vil Hans Engell dog ikke kommentere på, da det er uvist, om Messerschmidts blog er en del af en koordineret indsats fra partiets side, eller om det står helt for DF-politikerens egen regning.

1 af 2 Kristian Thulesen-Dahl markerer sig som formand med kampagne mod statsborgerskab. (Foto: Anthon Unger)
2 af 2 Dansk Folkeparti viser tænder med ny annonce, mener Hans Engell. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer