'Katastrofe', ' absurd' og ' en skændsel'.
Den nye offentlighedslov har de seneste måneder fået hård kritik - både inden for og uden for Christiansborgs mure. Kritikere mener, at den vil skade offentlighedens muligheder for at få indsigt i politikernes gøren og laden.
På tirsdag sidder de klar ved afstemningsknappen, og alt tyder på, at loven bliver stemt igennem.
Torsdag forsøgte Enhedslisten, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti at få Folketinget til at vedtage ændringsforslag, der ville fjerne de såkaldte problematiske paragraffer - men det blev et klart nej fra Folketingets resterende medlemmer.
Tidligere kritikere tier
Ekstra Bladet har forsøgt at få de 40 politikere med flest stemmer fra de fem ja-partier - Socialdemokraterne, Radikale, SF, Venstre og Konservative - til at forholde sig til, hvorfor de går ind for den nye lov. Flere valgte aldrig at svare tilbage - heriblandt Lars Løkke Rasmussen (V), Christine Antorini (S) og Özlem Cekic (SF).
UNDERSKRIFTER: Flere end 80.000 har skrevet under
Loven blev oprindelig skabt under VK-regeringen, og dengang var der flere kritikere blandt de politikere, der i dag sidder på tunge poster i regeringspartierne - blandt andet var både justitsminister Morten Bødskov, socialminister Karen Hækkerup og den radikale politiker Zenia Stampe yderst kritiske.
Sidstnævnte ville heller ikke svare på Ekstra Bladets spørgsmål og henviste til partiets ledelse.
I Ekstra Bladet i dag kan du se og læse, hvilke af politikerne, der faktisk tør fortælle, hvorfor de nu vil mørklægge baggrunden for fremtidens vigtige politiske beslutninger.