Løkke afviser blankt påstande fra sin højre hånd

Løkke afviser fuldstændig, at han skulle have fået omstridt orientering af sin departementschef i statsløsesagen

Det er en yderst kategorisk Lars Løkke Rasmussen, som afgiver forklaring i Statsløsekommissionen.

Den tidligere statsminister er i skudlinjen, fordi hans departementschef Karsten Dybvad har forklaret under en afhøring, at han orienterede Lars Løkke Rasmussen om sagen i 2009. Det strider mod, hvad Løkke selv har påstået over for offentligheden.

Se også: Departementschef udstiller Løkke som løgner

Løkke afviser imidlertid blankt, at han skal have modtaget orienteringen fra Dybvad om, at der var problemer i Integrationsministeriet som følge af konventionsstridige afslag på statsborgerskab til statsløse.

- Jeg kan fuldstændig afvise, som i fuldstændig afvise, at jeg har fået nogen som helst orientering om substantielle problemer, lyder det meget kategorisk fra Løkke.

Ville have handlet
Han forklarer, at han prompte ville have reageret, hvis han - som påstået af Dybvad - havde modtaget en orientering om problemerne i Birthe Rønn Hornbechs ministerium.

- Det ville jeg i sagens natur have handlet på. Inden det ville jeg have spurgt ind til det, siger Løkke.

Løkke vil ikke fuldstændig afvise, at han kan have modtaget en henkastet bemærkning fra Dybvad 'om knas i samarbejdsrelationer'. Men Venstre-formanden erindrer ikke, at selv dette skulle have været tilfældet.

Han er overbevist om, at hvis Dybvad virkelig havde orienteret ham om problemerne i Birthe Rønn Hornbechs ministerium, så ville han ikke have været i tvivl om, at det var alvorligt.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det ville være præsenteret i en form, hvor det havde tændt nogle røde lamper, lyder det fra Løkke.

Holder fast i påstand
Efter at skandalen i Integrationsministeriet var blevet oprullet i medierne i begyndelsen af 2011, blev Løkke spurgt ind til, hvornår han første gang stiftede bekendtskab med sagen. Spørgsmålet faldt på et pressemøde i Statsministeriet d. 1. marts 2011. Her svarede Løkke:

- For så vidt angår min egen person er jeg blevet opmærksom på denne sag i takt med, at den har været rullet op i aviserne, og jeg er ikke bekendt med, at det forholder sig anderledes for Statsministeriet som organisation.

Udspørgeren i Statsløsekommissionen har spurgt Løkke, om han stadig står ved den forklaring.

- Ja, 100 procent, lyder det fra Løkke.

0 kommentarer
Vis kommentarer