Oliegiganter og storbanker forgylder Løkke

Fuld valuta for støttekronerne: Venstre vil give milliardskattelettelser til banker og olieselskaber – samme firmaer har i årevis været flinke med bidragene til partiets pengekasse

De samme storbanker og oliegiganter, som Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, vil give milliardskattelettelser, har i årevis været en fast økonomisk støtte for partiet.

Ekstra Bladet har gennemgået Venstres regnskaber fra 2001 og frem til det senest offentliggjorte fra 2011, og her er billedet klart. Bankerne og olieindustrien smører Venstres valgmaskine med jævnlige økonomiske bidrag.

Særligt de år, hvor der har været folketingsvalg, har finanssektoren, A.P. Møller samt olieselskabernes mangeårige interesseorganisation Dansk Industri (DI) været i det gavmilde hjørne over for Løkke og co.

Og der er tilsyneladende valuta på vej for støttekronerne.

I onsdags kunne Ekstra Bladet afsløre, at Lars Løkke Rasmussen er klar til at give massive skattelettelser til storbankerne og olieselskaberne i Nordsøen. Venstre-formanden mener således, at bankerne og olieselskaberne også skal have del i skattelettelserne til erhvervslivet, som blev vedtaget i forårets Vækstplan DK. Pris: 13 mia. kr. ifølge Finansministeriet.

Se også: Løkke vil forgylde banker og oliebaronerSe også: Støjberg bekræfter: 13 milliarder til olieselskaber og bankerSe også: Grafisk overblik: Sådan foregår Venstres totale zig-zag

Claus Hjort: Helt på Månen
Det er tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen, der for tiden udtaler sig for Venstre.

– Er der en sammenhæng mellem, at I vil have skattelettelser til banker og olieselskaber, og at I har fået partistøtte fra dem i en årrække?

– Jeg kan garantere dig for, at der ingen sammenhæng er mellem partistøtte og, hvad Venstres politik i øvrigt går ud på. Det er ikke sådan, at vi kan købes for penge. Overhovedet ikke.

– Der er virksomheder, der støtter vores aktiviteter, og det redegør vi jo for i vores regnskaber. Og ifølge loven redegør vi for, hvem der har givet over 20.000 kr.

– Det kunne ellers godt ligne en tanke: Ved at give et bidrag, så kan man få fremmet sine interesser...

– Det har overhovedet ingen sammenhæng. Tror du virkelig, at partiet ville lægge sin politik om eller fremme et forslag, fordi man fik 40.000 kr. Det er helt på Månen.

Køb Ekstra Bladet søndag og læs meget mere:

- Sådan skjuler de støttebeløbene fra bankerne og olieselskaberne...

- ... men vil Claus Hjort løfte sløret?

- Så meget har erhvervslivet givet Venstre

Eller læs det i EKSTRA:

Lars Løkke Rasmussen er klar til at give massive skattelettelser til storbankerne og olieselskaberne i Nordsøen. (Foto: Claus Bonnerup) Dansk politik Skattelettelser i milliardklassen til partistøtter Skattelettelser i milliardklassen til partistøtter

Claus Hjort Fredriksen: - Tror du virkelig, at partiet vil lægge sin politik om for 40.000 kroner? (Foto: Polfoto) Dansk politik Konfrontation med Claus Hjort: - Vi kan overhovedet ikke købes for penge Konfrontation med Claus Hjort: - Vi kan overhovedet ikke købes for penge

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere