S og SF: Støjberg vil skjule Venstres møgsager

Venstre-profilens melding om, at muslimer, der ikke vil indordne sig, bør smutte hjem, er rent spin, mener S og SF

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Følg Politik

Det er rent spin, når Venstres Inger Støjberg i en kronik i Politiken truer med at male profeten Muhammed på sin husmur hjemme i Hadsund - og i øvrigt opfordrer radikale muslimer til at smutte ud af Danmark.

Støjberg til muslimer: Smut hjem

Det mener både Socialdemokraterne og SF. Begge partier peger på, at Støjberg med sine markante udmeldinger forsøger at fjerne fokus fra de møgsager, der for tiden klæber sig til Venstre.

- Hun prøver at få dagsordenen væk fra, at Venstre er kommet til at afsløre, at de vil forgylde olieselskaberne og bankerne med 13 mia. kr. Så er det sjovere at prygle nogle andre, siger Socialdemokraternes integrationsordfører, Jacob Bjerregaard, til Ekstra Bladet.

Løkke vil forgylde banker og oliebaroner

- Der er ikke noget nyt under solen. Jeg tror, at vi er mange, der har det sådan, at folk, der ikke respekterer vores demokrati, frihed og ligestilling, de hører ikke til i Danmark, fortsætter han.

DF-tilbud til Støjberg: Lad os stoppe muslimsk indvandringStampe om Støjberg-angreb på muslimer: Som at høre DF

Foreslår intet
Jacob Bjerregaards ordførerkollega i SF, Karina Lorentzen, stemmer i.

- Venstre har temmelig mange dårlige sager, som de har brug for at dække over på nuværende tidspunkt. Hun foreslår intet konkret i sin kronik, så jeg tror, at det er for at starte en afledningsmanøvre, så Venstre slipper for at diskutere, om vi skal have brugerbetaling eller ej. Noget som danskerne tilsyneladende ikke vil have – og så kan man altid trække udlændingekortet, siger Karina Lorentzen og fortsætter:

- Men jeg synes, Inger Støjberg har ret i, at vi har en udfordring i forhold til folk med meget ekstreme holdninger. Og jeg er helt enig i, at det ville være dejligt, hvis Islamisk Trossamfund meget klart og tydeligt tog afstand fra stening og arrangerede ægteskaber.

Alle er jo enige, Inger
SF'eren understreger, at hendes skillelinje går ved, om folk vil acceptere grundlæggende værdier som demokrati, personlig frihed, ligestilling og i øvrigt overholder loven.

- Det ærgrer mig, at Støjberg ikke har nogle konkrete løsninger. Hun ønsker et opgør med ekstreme holdninger - og det er der ikke nogen partier, der er uenige med hende i, siger Karina Lorentzen og undrer sig over, at Støjbergs kronik er fuldstændig blottet for konkrete forslag på løsninger.

- Jeg underkender ikke, at det er vigtigt at tage en debat om de ekstreme holdninger. Men når man rejser sådan en debat, må man jo også have gjort sig nogle tanker om, hvordan man skal løse det. De rejser jo ikke, bare fordi Inger Støjberg siger de skal. Mange er født og opvokset her og har dansk statsborgerskab, og hvor skal de flytte hen?

- Hun truer med at male Muhammed på sin husmur?

- I Danmark har vi en udstrakt grad af frihed til at gøre, hvad man vil. Men jeg ved ikke, om det er det klogeste udgangspunkt. Det må hun vurdere, men jeg har ikke selv behov for at tegne profeten på noget, siger Karina Lorentzen.

LIVE-chat med Inger Støjberg på ekstrabladet.dk fra kl. 16. Stil dine spørgsmål allerede nu.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+